Počasí dnes13 °C, zítra17 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Silně opilý řidič způsobil dvě dopravní nehody, poškozené auto nechal uprostřed silnice a utekl

Nejprve nedal řidič dodávky přednost v jízdě jinému vozu, do kterého narazil, čímž poškodil nejen obě auta, ale také dopravní značku a sloup veřejného osvětlení. Viníka nehody to však nevyvedlo z míry a v jízdě dál pokračoval, což vedlo k dalšímu karambolu. Porouchaný vůz nakonec řidič nechal na komunikaci a se spolujezdcem se dal na útěk.

K sérii dopravních nehod došlo v obci Líně na severním Plzeňsku. Za vším stál třiačtyřicetiletý řidič dodávky značky Mercedes Benz, který jel ulicí Hornická směrem do středu obce. „Nedal přednost v jízdě vozidlu Fiat Ducato, které jelo ve směru na Plzeň po hlavní komunikaci. Třiapadesátiletý řidič Fiatu již nedokázal střetu vozidel zabránit a po nárazu byl odhozen na dopravní značku a také na sloup veřejného osvětlení,“ popisuje policejní mluvčí Eva Červenková.

Viník nehody ale nezastavil a dál pokračoval v jízdě ulicí sady Pionýrů. Ve vysoké rychlosti pak najel do zatáčky, dostal se do protisměru, kde jel zhruba 100 metrů a nakonec vjel na travnatou plochu vedle silnice.  „Poté se s vozidlem vrátil zpět na komunikaci a po několika metrech řidič odstavil vozidlo uprostřed komunikace. Řidič společně se svým devětatřicetiletým spolujezdcem z nepojízdného vozidla utekli. Následně se nýřanským policistům podařilo vypátrat celou osádku vozidla a řidič při dechové zkoušce nadýchal 2,7 promile,“ pokračuje Červenková.

Policisté pak muže převezli do nemocnice k dalšímu vyšetření, které zahrnovalo také odběr biologického materiálu. „Při dopravní nehodě vznikla škoda přesahující částku 200 tisíc korun. Řidič je nyní podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ dodala mluvčí.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky dopravní nehoda, alkohol za volantem, jízda v opilosti, krimi, Líně, Mercedes-Benz, Fiat, Plzeňský kraj, Plzeň, Fiat Ducato, silnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silně opilý řidič způsobil dvě dopravní nehody, poškozené auto nechal uprostřed silnice a utekl  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.