Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Zoufalému včelaři ukradl zloděj úly i s maringotkou

Zatím neznámý lupič řádil u obce Chodský Újezd na Tachovsku, kde si vyhlédl včelařský vůz a maringotku, jež odcizil. S podobným případem se přitom setkali policisté přesně před rokem. Zloděj tenkrát ukradl včelín a následně se i s valníkem převrátil na bok. V obou případech přesáhly škody 100 tisíc korun.

Majitel naposledy viděl svá včelstva a maringotku v půlce prosince loňského roku. Místo se vydal zkontrolovat nyní v březnu a nestačil se divit. „Dosud neznámý pachatel tam z volného prostranství odcizil stojící maringotku a včelařský vůz. Svým jednáním tak způsobil škodu, kterou majitel vyčíslil na částku přesahující 100 000 korun. Plánští policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže. Po pachateli a odcizených věcech pátrají,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

S obdobným případem se setkali loni také policisté na Domažlicku. Zloděj tam nejprve překonal visací zámek, kterým byla zajištěna petlice od dveří do včelína. Z toho si lapka odnesl třináct trínástavkových úlů se třinácti včelstvy. Tím jeho práce zdaleka neskončila.

Zloděj loni ukradl úly i s včelstvy, včelín poté převrhl a téměř zdemoloval

„Poté zřejmě za užití pracovního stroje včelín převrátil na bok. Tím byla poškozena konstrukce včelína a také věcí, které byly uvnitř něj. Váha, plechový medomet a šestnáct prázdných nástavků se soušemi. Škoda na poškozených věcech byla vyčíslena na 79 tisíc korun, škoda na odcizených věcech se vyšplhala na 91 tisíc korun,“ popsala tenkrát mluvčí policie.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Richard Beneš

Štítky včelín, zloděj, krádež maringotky, krimi, policie, Tachovsko, maringotka, včelí úl, okres Tachov, Chodský Újezd, okres Domažlice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zoufalému včelaři ukradl zloděj úly i s maringotkou  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.