Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Dva opilci omylem odpálili ohňostroj v obýváku, jiného muže zasáhla petarda do obličeje

Nebyla ještě ani půlnoc a dva muži z Příchovic na jižním Plzeňsku si už doma udělali menší a poněkud neplánovaný ohňostroj. Na vině je pravděpodobně neodborná manipulace s pyrotechnikou, která způsobila škody za 100 tisíc korun. Lékaři vyjížděli pomoci také muži na Tachovsku, kterého popálila petarda v obličeji. Záchranáři mají za noc a první hodiny letošního roku na kontě už stovku výjezdů.

„V pokoji jednoho z rodinných domů došlo k výbuchu zábavní pyrotechniky. Na místě se nacházeli dva muži ve věku čtyřiatřicet a pětatřicet let. Byli pod vlivem alkoholu. Nadýchali téměř dvě promile alkoholu. Oba muže si následně převzali do péče záchranáři,“ uvedla policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Na místě se nacházela další nevybuchlá pyrotechnika, kterou si převzal odborník a odvezl ji k likvidaci. Policisté se případem nadále zabývají. Podle odhadů hasičů je výše způsobených škod 100 tisíc korun. Kvůli popálení od pyrotechniky zasahovala záchranka také na Tachovsku. Muže zasáhla petarda do obličeje a putoval na popáleninové centrum na pražské Vinohrady.

Záchranáři během noci vyjížděli k 90 případům, z nichž 50 bylo po půlnoci. „Událo se 27 úrazů a napadení spojených se silvestrovským veselím, z nichž nejzávažnější byl pád pětatřicetileté ženy z výšky v Domažlicích. Dozvuky silvestrovských oslav probíhaly ještě ráno. Zatímco v Horažďovicích a Starém Plzenci se odehrály další potyčky, někteří se na Nový rok vrhli do práce ne úplně šťastným způsobem. Hned těsně po páté hodině spadla žena v Horšovském Týně ze žebříku, další muž se lehce zranil v Kašperských Horách motorovou pilou," shrnul Vítězslav Sladký z krajské záchranky.

Policisté od desáté hodiny večer do dnešních sedmi hodin ráno přijali celkem 118 oznámení. Ve většině případů se jednalo o rušení nočního klidu. První výjezd hasičů v tomto roce byl k požáru vzrostlých tújí v Mirošově na Rokycansku, kde oheň způsobil škody za 10 tisíc korun. Mezi dalšími zásahy bylo každoroční zahoření kontejnerů. Hasiči vyjížděli i ke dvou dopravním nehodám, jedna z nich si vyžádala lidský život.

Hodnocení článku je 58 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky silvestr, pyrotechnika, poranění, policie, zdravotníci, výbuch, ohňostroj, petarda, zábavní pyrotechnika, okres Tachov, Plzeňský kraj, Příchovice

Dva opilci omylem odpálili ohňostroj v obýváku, jiného muže zasáhla petarda do obličeje  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.