Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Kříženec staforda roztrhal jorkšíra, kterého nesla majitelka v tašce

Útok cizího psa je noční můrou všech majitelů čtyřnohých společníků. Na psy puštěné volně bez vodítka a bez náhubku narážejí pejskaři dennodenně. O to více je šokující případ, který se odehrál v Plzni na Doubravce. Drobného jorkšíra tam zakousl kříženec staforda, kterého měl majitel připnutého na řemínku. Drobný pejsek byl přitom v tašce.

Den před Štědrým dnem přišla šestadvacetiletá žena o svého psího společníka. „Staford vedený na vodítku nečekaně zaútočil na yorkšíra, kterého nesla žena v tašce. Yorkšírský teriér útok staforda nepřežil. Strážníci, kteří byli k události přivolaní jako první, informovali vzhledem ke zjištěným skutečnostem policii a pomohli šokované ženě postarat se o tělo usmrceného zvířete,“ uvedla mluvčí plzeňských strážníků Jana Pužmanová. Případ už prověřuje také Policie ČR kvůli tomu, že pes sice byl na vodítku, ale neměl náhubek. A to i přes to, že s ním majitel zrovna vyšel z vozu MHD. Samotné zabití psa je podle policie věcí občanskoprávního sporu.

Většina pejskařů v Plzni se asi shodne na tom, že je častý problém s majiteli, kteří nechávají své psy volně bez vodítka. Venčení psa na volno je přitom ve městě zakázané a hrozí za to nemalé pokuty. Pokud chtějí majitelé psů nechat své svěřence proběhnout, mohou využít k tomu určená místa nebo nově budovaná psí hřiště. I tam by ale měl pes mít náhubek a pokud má problémy s povely, neměl by se pouštět vůbec. Co ale dělat, když už pes zaútočí? Jednotný návod neexistuje. Nejvhodnější je na psa zakřičet nebo ho odtáhnout na vodítku. Rozhodně by ale neměl člověk mezi psy vstupovat nebo se je snažit odtrhnout. Další variantou je použití obraného spreje, existují takové, které jsou přímo určené na psy. V případě nouze lze ale použít i pepřák nebo paralyzér.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pexels

Štítky krimi, pes, napadení, agresivní pes, útok psa, Plzeň, Doubravka, Štědrý den, Policie České republiky

Kříženec staforda roztrhal jorkšíra, kterého nesla majitelka v tašce  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.