Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Policie už zná jméno útočníka a střelce z Americké třídy, sám se přišel udat

, aktualizováno 19. října 2021, 17:38

Majáčky policejních vozů, sanitky a jeden zraněný muž. To byl pohled, který se naskytl Plzeňanům, kteří se pohybovali dnes ráno po Americké třídě. Incidentu předcházel konflikt mezi dvěma muži, kteří se poprali. Útočník své oběti zasadil rukojetí ránu do obličeje a z místa utekl. Přitom několikrát vystřelil do vzduchu. Krátce po druhé hodině odpoledne se muž přišel sám udat na policii. Mezitím o svém činu vesele referoval na sociálních sítích.

Bylo krátce po půl deváté ráno, když se na rušném městském bulváru ozvaly výstřely. Na místo okamžitě razili policisté i záchranáři, kteří si do péče převzali zraněného muže. Podle prvotních informací měl dvaadvacetiletý útočník fyzicky napadnout svého soka a udeřit ho částí zbraně do obličeje.

„Tím mu měl způsobit zranění, které si vyžádalo péči přivolaných záchranářů. Po incidentu pachatel z místa utekl a přitom měl do vzduchu několikrát vystřelit z krátké střelné zbraně,“ popsala policejní mluvčí Veronika Hokrová. Nikdo jiný nebyl během události zraněný. Policisté po muži několik hodin pátrali i v širším okolí.

„Krátce po 14. hodině se podezřelý muž sám dostavil na služebnu Městské policie Plzeň – Doubravka, kde se k činu doznal. Strážníci muže zajistili a předali policistům ČR. Policisté jej převezli k podání vysvětlení na obvodní oddělení Plzeň-střed a u muže zajistili zbraň, která bude předána k odbornému zkoumání. Muž se podrobil dechové zkoušce na přítomnost alkoholu v dechu a také testu na omamné a psychotropní látky, obě zkoušky s negativním výsledkem,“ upřesnila Hokrová.

Mladý Plzeňan Lukáš H. se za své chování nikterak nestyděl a dokonce věc komentoval na svém Instagramu a Facebooku. „Aspoň vidíte, že mé texty jsou real," uvedl mladík, který si zakládá na své hip hopové tvorbě.

Dvaadvacetiletý mladík věc komentoval na svých sociálních sítích

 V současné době policisté s dvaadvacetiletým mužem provádějí procesní úkony trestního řízení a celým případem se dále zabývají.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky krimi, Plzeň, střelba, Americká, napadení, policie, Česko, Facebook, Instagram

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie už zná jméno útočníka a střelce z Americké třídy, sám se přišel udat  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.