Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Muž napadl na nádraží svou bývalou přítelkyni, další opilý útočník dotíral na policisty

Spor bývalých partnerů musela řešit hlídka městské policie, která akorát procházela kolem hlavního vlakového nádraží v Plzni. Na strážníky se tam obrátila zoufalá čtyřiadvacetiletá cizinka, jenž tvrdila, že ji napadl expartner. Ten samý den se muži zákona zabývali i silně opilým mužem, který se pokusil hlídku napadnout a utéct. S téměř čtyřmi promile se mu to ale nepodařilo.

Krátce před pátou hodinou ráno procházela hlídka strážníků okolo vlakového nádraží. Na místě je zastavila plačící žena, brzy ji dohnal i muž, který rozhněvaně gestikuloval. „Čtyřiadvacetiletá cizinka hlídce sdělila, že byla tímto mužem napadena a je to její bývalý přítel. Následně uvedla, že se potkali před nádražím. Muž měl z nervů zahodit telefon a když jej sebrala, aby mu ho podala, tak ženu odhodil a osočil se na ni, že mu telefon ukradla,“ popisuje okolnosti mluvčí strážníků Veronika Kuchynková.

Vyděšená žena strážníky požádala, jestli by s ní nepočkali na kamarádku. Ani potom ale agresor nevychladl. „Třiatřicetiletý muž byl k ženě značně agresivní, což vygradovalo, když se na místo dostavila kamarádka s kamarádem a agresor se rozhodl si vše vyříkat s oním mužem a poprat se. Strážníci muže od sebe odtrhli a na místo přivolali Policii ČR, neboť se situace nadále vyostřovala,“ pokračuje mluvčí.

Ke konfliktu se však připojil další silně opilý muž, který městské srážníky zasypal lavinou nadávek. Celá věc se vyřešila příjezdem státních policistů, kteří agresivního expřítele mladé ženy odvedli na oddělení.

Opilý agresor útočil na policisty

Ten samý den se na hlídku městské policie obrátilo děvče, které si všimlo dvou ležících mužů v Dolní ulici v Plzni. Na místě strážníci našli dvě spící osoby. Jeden z mužů po probuzení prohlásil, že nechce mít problémy a z místa v klidu odešel. Úplně opačně si počínal jeho společník.

„Muž neustále usínal a při pokusu z místa odejít pryč padal a strážníkům tvrdil, že v tomto stavu ráno vstává a ať ho nechají být nebo to neskočí dobře. Při dechové zkoušce nadýchal 3,8 promile. Bez pomoci se devětadvacetiletý muž nedokázal udržet na nohou, a navíc začal být velmi agresivní vůči hlídce,“ uvedla Kuchynková.

Následně jednoho ze strážníků odstrčil a snažil se otéct. V tu chvíli policisté muže zastavili a pomocí pout ho zpacifikovali. „Poté hlídce sdělil, že užívá diazepam předepsaný doktorem. Vzhledem ke zjištěným skutečnostem byl na místo přivolán lékař, který po nezbytném vyšetření sdělil, že muž je v pořádku a může být umístěn na záchytnou stanici,“ uzavřela mluvčí.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MP Plzeň

Štítky krimi, policie, napadení, alkohol, městská policie, Plzeň, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž napadl na nádraží svou bývalou přítelkyni, další opilý útočník dotíral na policisty  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.