Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Opilý muž si v autě vezl dvě zbraně, zbrojní průkaz však nemá a čeká ho soud

Čtyřiačtyřicetiletého řidiče nalezli policisté opilého v autě v obci Bližanovy na Klatovsku. Auto bylo poškozené, neboť muž krátce předtím ujel od dopravní nehody. To ale nebyl jeho jediný prohřešek, jak se ukázalo převážel v autě dvě střelné zbraně, a to i přes to, že nevlastní zbrojní průkaz. Nyní už je obviněn z nedovoleného ozbrojování.

Kriminalisté po několika měsících ukončili prověřování případu muže z Horažďovicka, který v autě převážel dvě střelné zbraně. Všemu předcházela nehoda, od které měl řidič ujet, když ho poté policisté kontrolovali, narazili na onen nečekaný náklad. Velmi rychle zjistili, že muž není držitelem zbrojního průkazu a převezli ho do policejní cely. Druhý den byl propuštěn.

„Policisté zajistili neregistrovanou krátkou kulovou zbraň ČZ 27 bez výrobního čísla. Dále dlouhou loveckou brokovou zbraň model ZP 45, kterou vlastnil muž z Plzeňska, jenž ji zapůjčil jinému muži z Pačejovska a tento ji půjčil podezřelému, protože se domníval, že vlastní zbrojní průkaz,“ vysvětlila policejní mluvčí Dana Ladmanová.

Podle vyšetřovatelů se jednalo o samonabíjecí pistoli ČZ 27, která je zařazena do zbraní kategorie B. Druhá zbraň patří do kategorie C a jedná se konkrétně o loveckou brokovou zbraň model ZP 45.

„Uvedené zbraně může podle platného zákona nabývat, držet a nosit jen držitel zbrojního průkazu nebo zbrojní licence. Obviněný muž není držitelem zbrojního oprávnění, a přesto si obstaral a přechovával dvě střelné zbraně i střelivo,“ dodala mluvčí.

Muži nyní hrozí až dvouletý trest. Policie se i nadále zabývá také tím, že dotyčný seděl za volantem opilý. Při dechové zkoušce tehdy nadýchal 1,95 promile alkoholu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky krimi, policie, zbraně, nedovolené ozbrojování, Horažďovicko, zbraň, střelná zbraň, okres Klatovy, Bližanovy, Plzeňský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý muž si v autě vezl dvě zbraně, zbrojní průkaz však nemá a čeká ho soud  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.