Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Při likvidaci požáru maringotky hrozilo hasičům nebezpečí výbuchu tlakových lahví

Požár maringotky likvidovali hasiči v Radešově na Sušicku. Zásah byl pro hasiče značně rizikový vzhledem k několika propanbutanovým lahvím, o kterých se vědělo, že se mají nacházet v hořícím objektu. Původně byla ještě před začátkem zásahu nahlášena i exploze tlakové lahve.

Hořící maringotka se nacházela jen 100 metrů od přístupové komunikace. Požár byl už v době příjezdu hasičů v plném rozsahu. „Přestože byla hlášena exploze tlakové lahve, profesionální hasiči, kteří dorazili na místo po jednotce dobrovolných hasičů nenalezli žádné známky exploze. Hlášený výbuch pravděpodobně způsobila exploze pneumatik,“ uvedl mluvčí hasičů Petr Poncar.

Podle informací vyšetřovatele požáru se na místě nacházelo šest dvoukilogramových propanbutanových lahví. Pět bylo uvnitř hořící maringotky, jedna byla venku. Příčina požáru zatím není objasněna, pravděpodobně se ale jednalo o nedbalost či úmyslné zapálení. Vyčíslena není ani způsobená škoda.  

Ohodnoť článek

Štítky požár, hasiči, požár maringotky, propanbutanové lahve, maringotka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při likvidaci požáru maringotky hrozilo hasičům nebezpečí výbuchu tlakových lahví  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.