Počasí dnes23 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Povedený pár z Nemanic drsným způsobem zanedbával péči o svých pět dětí

Rodiče roku! Tak lze ve stručnosti charakterizovat muže a ženu ve věku 29 let z Domažlicka, kteří za své jednání vysloužili obvinění ze spáchání trestného činu ohrožování výchovy dítěte. Zanedbávali péči hned o pět dětí. Nejmladší z nich dokonce bojovalo o svůj život v nemocnici.

V nevyhovujících podmínkách se svými rodiči žil v Nemanicích dvouměsíční syn, kterého jim úřady odebraly už na začátku tohoto roku. Chlapeček skončil v Klokánku. „Před umístěním do tohoto zařízení však byl hospitalizován kvůli svému zdravotnímu stavu a v březnu byl pro výrazné zhoršení letecky transportován do nemocnice v Plzni, kde se podařilo jeho zdravotní stav stabilizovat,“ popsala událost mluvčí policie Dagmar Brožová.

Rodiče ovšem nepečovali ani o své další čtyři děti ve věku 7 let, 6 let, 5 let a 2 roky. Zanedbávali péči o jejich vývoj a zdravotní stav, nenavštěvovali doporučená lékařská vyšetření, žili s nimi v nevyhovujících životních podmínkách. Rovněž tyto děti byly úřady rodičům odebraly a svěřily je do péče Klokánku.

„Nejstarší sedmileté dceři, která byla ve školním roce 2019/2020 žákyní předškolního vzdělávání mateřské školy, umožnili vést zahálčivý život. Docházku své dcery zanedbávali, absenci neomlouvali a vytvářeli tak podmínky pro vznik nežádoucích návyků a sklonů. Za to, že výše uvedené jednání páchali po delší dobu, jim hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až pět let,“ dodala policejní mluvčí. Obvinění jsou stíháni na svobodě.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky ohrožování výchovy dítěte, odebrání dětí, Klokánek, nemocnice, péče o děti, Nemanice, zdraví, okres Domažlice, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Povedený pár z Nemanic drsným způsobem zanedbával péči o svých pět dětí  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.