Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Muž si odjel na chatu pro uskladněné brambory, uvnitř našel v posteli spícího zloděje

Pořádný šok zažil chatař, který si přejel na svoji chatu poblíž Hrádku na Rokycansku pro uskladněné brambory. V posteli v podkroví totiž přistihl neznámého muže, který se do objektu vloupal a klidně si tam vyspával.  

„Hrádečtí policisté prověřují podezření ze spáchání přečinu porušování domovní svobody. Na tísňovou linku přijali oznámení od dvaapadesátiletého muže, který po příjezdu na chatu spatřil uvnitř nezvaného hosta, jenž ležel v podkroví v posteli. Překvapený muž řekl, že zavolá na policii, neznámého v chatě uzamkl a odešel k vozidlu, ve kterém měl mobilní telefon,“ uvedl mluvčí policie Hana Kroftová.  

Než ovšem policie na místo přijela, podařilo se pachateli násilného vniknutí uprchnout z chaty druhou stranou od příjezdové cesty, aniž by ho oznamovatel zahlédl. Policisté po muži pátrali, ale s negativním výsledkem. Na místě zajistili několik stop. Případem se nadále zabývají hrádečtí policisté a po pachateli protiprávního jednání pátrají.

Jak minimalizovat nebezpečí vloupání do vaší chaty nebo chalupy?  

Před odchodem zajistěte vchodové dveře, garážová vrata, okna, které je nejlepší opatřit mřížemi. Neopomeňte na střešní a sklepní okna. Používaním kvalitnějších zámkových systémů se sníží riziko mechanického poškození. Nenechávejte volně položené nářadí před chatou, zloděj by je mohl využít k vloupání. Přes zimní období nenechávejte v objektu cennosti. Nezveřejňujte na sociálních sítích místo chaty a informace o vaší nepřítomnosti. Pořiďte si fotodokumentaci vybavení pro případ, že by vás vykradli.

"Občané si musí také uvědomit, že minimalizovat riziko vloupání do objektu je možné tam, kde majitelé nemovitostí nejen kladou důraz na zabezpečení svého majetku, ale mají mezi sebou také dobré vztahy. To znamená, že všímavost a včasné upozornění na linku 158 nebo nejbližšího policejního útvaru může sehrát důležitou roli při ochraně vašeho majetku," radí policejní preventistka Pavla Štenclová.

"V případě, že se stanete obětí této trestné činnosti, nevstupujte na místo činu do příjezdu policejní hlídky. Váš pohyb nebo úklid ve vyloupené chatě by mohl narušit stopy, které pachatel na místě zanechal," dodala Štenclová.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky zloděj v chatě, neoprávněné vniknutí, přistižený zloděj, chata, postel, policie, okres Rokycany, Hrádek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž si odjel na chatu pro uskladněné brambory, uvnitř našel v posteli spícího zloděje  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.