Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Cizinec kradl kola, po zadržení ve vlaku putoval rovnou do vazby

Rovnou do vazby putoval cizinec, kterého policisté zadrželi v okamžiku, kdy cestoval ve vlaku z Klatov do Janovic. Pětatřicetiletý muž byl obviněn z krádeže a z maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

„Zadržený muž 22. září v Železné Rudě ve Sklářské ulici před jedním penzionem společně s dalším kmplicem odstranili lankový zámek u jízdních kol, kterým byla připoutána k oplocení u penzionu. Pachatelé odcizili dvě jízdní kola značek Scott Genius MC20 a Cube. Způsobili tak škodu za 60 300 korun,“ uvedla mluvčí policie Dana Ladmanová.  

Cizinec se přiznal, že uvedená jízdní kola se svými komplicem odcizili a on jedno prodal v Klatovech za pět tisíc korun. Policisté znají i totožnost druhého zloděje a jeho případ řeší samostatně. Dále se obviněný cizinec provinil tím, že se od dubna do počátku května a od listopadu 2019 neoprávněně zdržoval na území ČR na okrese Klatovy, i když měl rozsudkem Okresního soudu v Klatovech uložen trest vyhoštění ve výměře tři roky, od poloviny měsíce srpna 2018.

„Muž si přisvojil cizí věc a tento čin spáchal formou spolupachatelství a dále mařil výkon rozhodnutí soudu, protože byl vyhoštěn a zdržoval se na našem území již opakovaně. V uplynulých letech byl vyhoštěn již dvakrát. S ohledem na to soud rozhodl o vzetí muže do vazby,“ dodala mluvčí policie.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto jumpstory.com

Štítky krádež kola, maření výkonu úředního rozhodnutí, cizinec ve vazbě, Klatovy, jízdní kolo, Janovice, Železná Ruda, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cizinec kradl kola, po zadržení ve vlaku putoval rovnou do vazby  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.