Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Halu s uskladněným suchým krmivem zapálil nedopalek cigarety nezletilého mladíka

Kriminalisté ukončili vyšetřování květnového požáru haly s uskladněným suchým krmivem v objektu zemědělské firmy v Plánici na Klatovsku. Za požárem, který způsobil škodu ve výši 4,1 milionu korun je jako v mnoha podobných případech nedbalost nezletilého kuřáka.

Po příčinách požáru pátral na místě i speciálně vycvičený služební pes. Vyšetřovatelům se podařilo zjistit na základě ohledání požářiště i na základě výslechů svědků, že požár má na svědomí nezletilý mladík. „Nedostatečně uhasil nedopalek cigarety a v důsledku toho došlo ke vznícení uskladněných balíků slámy a sena. Trestní věc, podezření ze spáchání činu jinak trestného poškození cizí věci, kterého se měl dopustit nezletilý, byla podle trestního řádu odložena. Nepodařilo se prokázat úmyslné zavinění,“ uvedla mluvčí policie Dana Ladmanová.

Hala s uskladněným senem a slámou začala hořet 19. května v 17.38 hodin. V době příjezdu hasičů už byla hala v plamenech. Požár halu zcela zničil. Žádná zvířata nebyla v ohrožení. V době požáru byla na pastvě mimo areál. Z haly zůstaly jen obvodové zdi a pokroucené části kovové konstrukce. Hasiči postupně vyskladňovali celý obsah haly, krmivo se pak prohašovalo na venkovním prostranství. Požár poničil i jeden osobní automobil.

Původně se předpokládalo, že způsobená škoda přesáhne osm milionů korun. Podle odborného vyjádření soudního znalce z oboru stavebnictví činí hmotná škoda na nemovitosti a dalším odborným posudkem na shořelém seně a slámě, poškozeném osobním vozidle, celkem 4 100 420 Kč.

Ohodnoť článek

Foto HZSPK

Štítky požár, zemědělský objekt, hasiči, hala, krmivo, nedopalek cigarety, nezletilý žhář, sláma, okres Klatovy, Plánice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Halu s uskladněným suchým krmivem zapálil nedopalek cigarety nezletilého mladíka  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.