Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Motorista se zákazem řízení překročil v obci rychlost o 52 km/h, zažil policejní honičku

Před policejní hlídkou se snažil ve Stodu ujet jedenapadesátiletý řidič vozu značky Ford Mondeo. Před honičkou v ulicích města na sebe upozornil tím, že místem, kde byla povolená padesátikilometrová rychlost, prosvištěl stovkou.  

Policisté z dopravního inspektorátu Plzeň-venkov na řidiče narazili na silnici II/230 ve směru do centra Stodu, kdy je upoutala rychlá jízda přijíždějícího vozidla. Naměřili mu rychlost 102 km/h i když místem mohl jet maximálně padesátkou.

„Policisté chtěli řidiče okamžitě zastavit a zkontrolovat jej. Motorista však na zdvižení paže policisty reagoval tím, že přibrzdil, poté policistu objel a snažil se z místa kontroly ujet. Řidič ujížděl ve Stodě Nádražní ulicí kolem budovy nádraží a zastávek autobusů a pokračoval do ulice Rolnická, kde vozidlo zaparkoval a snažil se odejít,“ uvedla mluvčí policie Ivana Jelínková.

Hlídka muže vyzvala k prokázání totožnosti, ten však na výzvy policistů nereagoval. „Z tohoto důvodu policisté proti muži použili donucovací prostředky, hmaty, chvaty a přiložili mu služební pouta. Celé pronásledování trvalo jen pár minut a naštěstí nebyl nikdo zraněn. Policejní kontrole se muž snažil vyhnout zejména kvůli tomu, že má od března roku 2018 soudně uložen zákaz řízení motorových vozidel na dobu tří let,“ informovala mluvčí Jelínková. Policisté případ kvalifikovali jako trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky policiejní kontrola, zákaz řízení, policejní honička, překročení povolené rychlosti, maření výkonu úředního rozhodnutí, Ford Mondeo, Stod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motorista se zákazem řízení překročil v obci rychlost o 52 km/h, zažil policejní honičku  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.