Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Kriminalisté rozbili na Tachovsku gang výrobců i dealerů pervitinu a marihuany

Drogový gang výrobců a prodejců pervitinu rozbili kriminalisté na Tachovsku. Pro spáchání zločinu nedovolená výroba a nakládání s omamnými látkami policejní komisař obvinil policejní komisař čtyři osoby ve věku od 25 do 33 let.

Nejstaršímu muži kladou vyšetřovatelé za vinu, že nejméně ve čtyřech případech vyrobil celkem nejméně 1000 gramů pervitinu, který z části užil pro svoji vlastní potřebu a z části za účelem další distribuce. „Ve více jak v 70 případech o celkové váze téměř 400 gramů nabídl, prodal či jinak opatřil návykovou látku šestadvacetiletému obviněnému muži. Kriminalisté muže zadrželi při výrobě pervitinu, přičemž do konečné fáze chybělo jen pár hodin,“ uvedla k případu mluvčí policie Hana Kroftová.

Při domovní prohlídce našli policisté u třiatřicetiletého muže 26 gramů nasušené marihuany, dále pak různé předměty a chemické látky sloužící k výrobě pervitinu. Takového jednání se měl muž dopustit, ačkoliv byl v minulosti za obdobnou trestnou činnost odsouzen.

Mezi obviněnými je i jedna žena, jejímž přítelem je zmíněný výrobce pervitinu. Žena se na samotné výrově drogy nepodílela, ale napomáhala k trestné činnosti tak, že likvidovala a uklízela věci pocházející z výroby nezákonné látky. „Mimo toho nakupovala prostředky a chemikálie, které jsou zapotřebí k výrobě metamfetaminu,“ uvedla mluvčí.

Šestadvacetiletý muž si vyslechl obvinění, že si za účelem dalšího prodeje opatřoval od výrobce a od dalších blíže neustanovených osob pervitin a marihuanu. Ty pak na různých místech na okrese Tachov přechovával a nejméně deseti osobám prodal. Denně byl muž schopen prodat až 20 gramů pervitinu. V době zadržení měl muž při sobě sáčky s obsahem krystalické látky a marihuany, které držel za účelem následné distribuce. Také on se jednání dopustil, ačkoliv byl za obdobnou trestnou činnost v minulosti odsouzen.

Sedmadvacetiletý muž si za účelem dalšího prodeje obstarával návykovou látku od o rok mladšího muže. Za první pololetí tohoto roku nejméně ve 30 případech získal od dodavatele pervitin. Za účelem další distribuce drogu přechovával a následně prodával. Nejméně sedmi osobám pak ve více jak v padesáti případech zmíněnou nelegální látku poskytl.  

Vyšetřování složitého případu i nadále pokračuje. Ve vazbě skončil výrobce drogy i šestadvacetiletý dealer. Další dva obvinění jsou stíháni na svobodě. „Za uvedený zvlášť závažný zločin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy hrozí pachateli v případě uznání viny v pravomocném rozhodnutí trest odnětí svobody na dvě léta až deset let. Za přečin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy hrozí pachateli trest odnětí svobody na jeden rok až pět let,“ doplnila mluvčí policie Kroftová.    

Ohodnoť článek

Foto Pixabay

Štítky drogy, obchod s drogami, drogové delikty, Plzeňský, zadržený drogový dealer, pervitin, drogový gang, metamfetamin, marihuana, okres Tachov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kriminalisté rozbili na Tachovsku gang výrobců i dealerů pervitinu a marihuany  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.