Počasí dnes13 °C, zítra18 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Dvojice povedených zlodějů řádila na Šumavě jako v seriálu Kriminálka Modrava

Dlouhou sérií vloupání do rekreačních objektů na Šumavě, kterou by mohli závidět i tvůrci seriálu Kriminálka Modrava, vyřešili kriminalisté ze Sušice. Dopadli dva muže ve věku 36 a 33 let ze Sušice a z obce na Kašperskohorsku.

„Dvojice byla obviněna ze spáchání pokračujícího zločinu krádež spáchaného z části formou spolupachatelství a z části samostatně a pokračujícího přečinu porušování domovní svobody a starší muž i z pokračujícího přečinu poškození cizí věci,“ uvedla mluvčí policie Dana Ladmanová.

Seznam vloupání je hodně dlouhý. Celkem mají pachatelé na svědomí 22 skutků. A po čem dvojice šla nejčastěji? Z chalupy u Dlouhé Vsi zmizela pila, vrtačka a světlo. V obci Hořejší Těšov na rekreační chalupě odcizil jeden z pachatelů dvě pily, na další chalupě v Dražovicích obral o křovinořez a štípačku dřeva.

Pachatelé se nejčastěji zaměřovali právě na elektrické nářadí, jejich kořistí se stávaly brusky, pily, tlakové myčky, kalová čerpadla, svářečka, elektrocentrála, nepohrdli ani koloběžkou nebo lukem. Jeden zloděj u deseti objektů poškodil visací zámky, ale nic tam neukradl.  

Obvinění muži se jednání dopustili z části v době, kdy byl na území ČR vyhlášen nouzový stav. Mohou proto počítat s daleko přísnějším potrestáním. Hrozí jim až osmileté vězení. „Muži doznali uvedenou trestnou činnost a část odcizených věcí vydali. Oba samostatně i částečně s druhým pachatelem, způsobili škodu odcizením věcí ve výši 41 503 Kč a poškozením věcí 69 335 Kč,“ dodala mluvčí policie.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky zloděj, krádež, chalupy, policie, Plzeňský, Šumava, Modrava, Sušice, pila, chalupa, Hořejší Těšov, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvojice povedených zlodějů řádila na Šumavě jako v seriálu Kriminálka Modrava  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.