Počasí dnes9 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Cizinec dlouhodobě pronásledoval a napadal bývalou partnerku, teď skončil ve vazbě

Ve věznici skončil čtyřiapadesátiletý cizinec, který dlouhodobě pronásledoval svoji bývalou družku. Své útoky stupňoval, ve finále pak ženu fyzicky napadl s nožem v ruce. Za to vysloužil obvinění z nebezpečného vyhrožování a pronásledování. Případ se stal na Horažďovicku.

„Muž se téměř před třemi měsíci rozešel s přítelkyní. Nejprve denně zasílal ženě zprávy na mobilní telefon nebo telefonoval i padesátkrát denně, kdy poškozená přijala jen některé hovory. Následně do schránky na tiskoviny vkládal i několik dopisů denně, ve kterých se vyznával ze svých citů i popisoval různé výhrůžky. Na okno a ke dveřím přinášel ženě květiny, svíčky a jiné dárky. Neustále se pohyboval u domu a vyhledával přítomnost ženy,“ popsala jednání obviněného mluvčí policie Dana Ladmanová.

Cizinec přitvrdil 25. května večer, když přišel k domu, kde bydlí bývalá partnerka, kterou začal opět přesvědčovat o svých citech. Když ho žena opět odmítla, vyhrožoval, že zapálí její automobil, stál u oken jejího obydlí a měl u sebe lahve s knoty a benzinem. Horažďovičtí policisté muže zadrželi v obci. Zkouška na alkohol prokázala, že má v sobě zkoušce 2,60 promile alkoholu. Skončil v policejní cele, ale následně byl propuštěn.

Muž ve svém jednání pokračoval i v době od 8. do 25. června, kdy opět vyhledával bývalou družku, psal zprávy i dopisy. „Ženě odpojil přívod elektrického proudu do bytu a když vyšla ke vchodovým dveřím, ženu rukou udeřil. Když úder opětovala, útočník z batohu vyjmul kuchyňský nůž a zamířil s ním proti poškozené. Ta začala křičet a útočník utekl,“ informovala mluvčí policie.

Policisté si pro násilníka dojeli, obvinili ho z nebezpečného vyhrožování a pronásledování. Tentokrát už se na svobodu nedostal. V pátek soud rozhodl o jeho vzetí do vazby a za doprovodu policistů byl převezen do věznice.

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com

Štítky napadení, pronásledování, vyhrožování, napadená žena, cizinec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cizinec dlouhodobě pronásledoval a napadal bývalou partnerku, teď skončil ve vazbě  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.