Počasí dnes19 °C, zítra23 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Za surovou a trýznivou vraždu matky uložil soud v Plzni výjimečný trest 23 let vězení

Výjimečný trest 23 let ve věznici se zvýšenou ostrahou uložil v pátek plzeňský krajský soud dvaapadesátiletému Vlastimilu Š. z Mariánských Lázní za vraždu matky. Čtyřiasedmdesátiletou ženu podle rozsudku zabil zvlášť surovým a trýznivým způsobem, když ji loni v dubnu v bytě mlátil a kopal do hlavy a těla. Žena kvůli těžkým zraněním následně zemřela v nemocnici. Rozsudek není pravomocný.

Soud měl vynést rozsudek v lednu, kvůli zdravotní indispozici obžalovaného jednání odročil, další vyhlášený termín zrušila opatření kvůli koronaviru. Dnes se k soudu Vlastimil Š. dostavil, hlasitě si stěžoval, že mu není dobře a že v jednací síni nechce být. Verdikt proto soud vynesl v jeho nepřítomnosti.

Vlastimil Š., který byl v minulosti několikrát trestaný za násilné činy, podle soudu loni 11. dubna večer z nezjištěné příčiny napadl svou matku. Ve spisu se uvádí, že ji bil a kopal do hlavy a těla, hlavou ji i několikrát uhodil o zem. Způsobil jí kromě jiného otok mozku a krvácení do mozku, zlomil čelist a další kosti hlavy, žebra či hrudní kost. I přes péči lékařů v plzeňské nemocnici žena dva dny poté zemřela.

Obžalovaný u soudu řekl, že byl omámen alkoholem a opiáty a nic si nepamatuje. Podle znalců byl ale v době spáchání skutku příčetný a orientovaný v prostoru a čase. Podle soudu si musel být vědom toho, co může svým jednáním způsobit.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto

Štítky soud, vražda, Plzeň, Mariánské Lázně, výjimečný trest

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za surovou a trýznivou vraždu matky uložil soud v Plzni výjimečný trest 23 let vězení  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.