Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Majitelka otřesné množírny psů přišla k soudu až na čtvrtý pokus

Trvalo dva roky než se Iva Wastlová dostavila k soudu. Okresní soud začal projednávat případ nelegální množírny v Plzni a Sedlci. Policisté u ženy nalezli přes stovku zubožených a nemocných zvířat. Nejvyšší trest, jaký si může odnést je pět let za mřížemi.

Několikrát se vymluvila na nemoc. Napočtvrté už k soudu dorazila. Spolek Hlas Zvířat, který na celou věc upozornil komentuje jednání u soudu následovně: ,,U soudu se dnes pachatelka k činu nedoznala, snažila se všelijak vymlouvat, necítila lítost a očividně by jí nevadilo v takovéto ohavné činnosti nadále pokračovat. Stálo nás to nepředstavitelné množství času, úsilí i nákladů, ale jsme rádi, že jsme dovedli tuto tyranku před soud,“ komentuje spolek Hlas Zvířat na svých stránkách.

Hrůzný nález týraných psů

Nejhorší nález čekal policisty za dveřmi sídlištního bytu, který měla chovatelka v Plzni na Vinicích. Policisté z něj najednou odnesli okolo 80 živých psů, kteří tam živořili ve špíně a v malých klecích. Další bezmála dvě desítky zvířat objevili policisté i v domě v Sedlci u Starého Plzence. Na policii se tehdy obrátilo bezmála 500 lidí, kteří od tyranky psa koupili.

,,Mám také od ní psa. Po týdnu, co byla u nás jí začala padat srst, dlouho mi trvalo dát ji zase dohromady. S paní jsem měla velký konflikt tehdy, ale měla to dobře promyšlené a uměla na lidi hrát pěkné divadlo,“ říká Martina, která psa před lety od Wastlové koupila.

,,V telefonu se nepředstavila, jen až když slyšela, že máte vážný zájem o pejska za 10 000 korun. Podle adresy jsem si dohledala jméno. Má zákaz chovu, ale bohužel nemá zákaz prodeje pejsků bez PP. Pokud jí člověk zavolá na inzerát, nabídne vám i jiné pejsky,“ komentovala postupy stanice na sociálních sítích jedna z žen. Od koupi psa nakonec ustoupila.

Kriminalisté případ uzavřeli jako trestný čin týrání zvířat a neoprávnění podnikání. Ženě hrozí pětiletý trest. ,,Kdyby čin spáchala po účinnosti naší novely trestního zákoníku, hrozil by trest podstatně vyšší,“ dodává spolek Hlas Zvířat.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto PČR

Štítky pes, týrání, soud, množírna, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Majitelka otřesné množírny psů přišla k soudu až na čtvrtý pokus  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.