Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Výjimečný trest za vraždu seniora v Plzni přezkoumá Nejvyšší soud

Případ brutální vraždy seniora opět míří k soudu. Krajský soud v Plzni, který případ řešil jako první instance, obdržel v těchto dnech dovolání. Polední verdikt zněl 22 let vězení.

Verdikt nad Tomášem Dunkou, jenž si má odpykat výjimečný trest 22 let ve vězení za brutální ubodání důchodce v Plzni, přezkoumá Nejvyšší soud. Krajský soud v Plzni, který případ řešil jako první instance, obdržel koncem dubna dovolání. Nyní by měl krajský soud předat dovolání spolu se spisem Nejvyššímu soudu do Brna.

Tělo našel náhodný kolemjdoucí

Výjev, na který náhodný kolemjdoucí asi nikdy nezapomene. Tělo mrtvého seniora leželo u Těšínské ulice v Plzni na Doubravce. Vyšetřování prokázalo, že útočník napadl muže zcela bezdůvodně. Nejprve ho zezadu bodl do krku, srazil k zemi a pak mu zasadil přes 70 ran nožem. Tělo pak vrah odtáhl ke garážim, zakryl odpadky a utekl. Ten samý den navíc nožem pořezal i ženu, která ráno spěchala na autobus. 

Hon na vraha

Z místa zamířilo na policejní stanici několik bezdomovců k výslechu. Stopy dovedly policisty na Rokycansko, kde se útočník vloupal do zemědělského objektu. V jeho blízkosti se pokoušel ukrýt, hlídka ho však objevila. Zatčení se muž bránil a napadl policistku golfovou holí. V tu chvíli dorazil na místo i psovod a muže brzy zpacifikovali.

Jsem schizofrenik

U Krajského soudu v Plzni Tomáš Dunka tvrdil, že trpí schizofrenií a slyší v hlavě hlasy. Znalkyně ale uvedly, že muž žádnou nemocí netrí. Má pouze toxickou psychózu v důsledku dlouhodobého užívání drog. V době zadržení měl v krvi stopy metamfetaminu.

Podle psycholožky je Dunka individualistický, disociální, impulsivní, emočně nestabilní, má sklony k zveličování svých zdravotních potíží, manipuluje s informacemi, jeho intelekt je na hranici lehké mentální retardace. Možnost jeho resocializace je výrazně zhoršená až téměř nemožná, tvrdí znalkyně.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto

Štítky soud, vražda, Plzeň, nejvyšší soud, Krajský soud v Plzni, Brno, Doubravka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rudolf Beneš

A tento zločinec se nyní bude vyvalovat a hodovat v base za peníze poplatníků.Už nyní se snaží ze sebe dělat debila ,který slyší nějaké hlasy.Vše v base si musí odmakat a zaplatit ihned.Jinak at chroupe třeba štěrk.Nakonec se ještě ozvou jeho příbuzní a budou také potřebovat nějaké peníze na jídlo a nájem.

Středa, 13. května 2020, 07:00Odpovědět

Výjimečný trest za vraždu seniora v Plzni přezkoumá Nejvyšší soud  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.