Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Řidič měl v krvi 2,5 promile alkoholu, na čtyřech kilometrech jízdy dvakrát havaroval

Dlouho bude asi vzpomínat na svoji poslední vyjížďku automobilem devětašedesátiletý řidič z Prahy. Na trase z Nepomuku do obce Vrčeň, která měří čtyři kilometry, totiž dokázal motorista dvakrát havarovat. Svůj podíl v tom sehrál i alkohol.

Řidič usedl za volant vozu značky Renault Megane a vyjel z Nepomuku směrem k obci Vrčeň. „Cestou, ve Dvorci na křižovatce s ulicí U Trati odbočil vpravo, najel na krajnici, kde následně poškodil fasádu budovy, dopravní značení a oplocení domu. Na místě dopravní nehody však nezůstal a pokračoval dál v jízdě,“ popsala úvod cesty mluvčí policie Ivana Jelínková.

Pražský řidič pak odjel na nádraží ve Dvorci, kde vyzvedl manželku a v jízdě pokračoval dále do obce Vrčeň. Na místní komunikaci v pravotočivé zatáčce nezvládl řízení, přejel do levého jízdního pruhu a havaroval přední částí vozidla do oplocení domu. Tato dopravní nehoda se naštěstí obešla bez zranění. Hmotná škoda byla vyčíslena na téměř padesát tisíc korun.

„Policisté z Obvodního oddělení Nepomuk vyzvali řidiče k dechové zkoušce, která byla pozitivní. Přístroj v dechu řidiče ukázal více než 2, 5 promile alkoholu. Jeho další cesta tak vedla k lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve nebo moči. Policisté případ kvalifikovali jako trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky a v šetření případu pokračují i nadále,“ dodala mluvčí policie.

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com

Štítky alkohol za volantem, řidič, nehoda, nehoda osobního vozu, nehoda bez zranění, Plzeňský, Nepomuk, alkohol, Vrčeň, Praha, Renault Mégane

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič měl v krvi 2,5 promile alkoholu, na čtyřech kilometrech jízdy dvakrát havaroval  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.