Počasí dnes15 °C, zítra15 °C
Sobota 26. října 2024  |  Svátek má Erik
Bez reklam

Cizí peníze si chtěl nepoctivý nálezce nechat, nyní mu hrozí až rok za mřížemi

Až jeden rok odnětí svobody hrozí muži, který našel naditou peněženku před jedním z klatovských obchodů. Místo toho, aby ji vrátil, rozhodl se obohatit. Policisté nepoctivého nálezce dopadli za necelých čtyřiadvacet hodin.

O tom, že nepoctivost se nevyplácí, se přesvědčil čtyřiapadesátiletý muž z Klatov. „Ten se dopustil protiprávního jednání, když před jedním z obchodů v Klatovech našel peněženku, ze které opodál vybral všechnu finanční hotovost v hodnotě přes deset tisíc korun. Prázdnou peněženku pak vrátil poblíž místa, kde ji původně našel,“ uvedl policejní mluvčí Michal Schön.

Přivolaní policisté z kamerových záznamů obchodu zjistili popis muže, kterého se jim hned druhý den podařilo v Klatovech úspěšně vypátrat. Nepoctivý nálezce se k činu přiznal a všechny přisvojené peníze policistům vydal. V případě uznání viny hrozí muži za toto jednání trest odnětí svobody až na jeden rok.

„Každou nalezenou věc je nutné odevzdat. Pokud něco najdete, je důležité nález odevzdat buď na policii, nebo na oddělení ztrát a nálezů na Městském úřadě. Tím se vyhnete případným právním postihům,“ upozorňuje mluvčí.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Klatovy, nálezce, peníze, policie, vězení, peněženka, PČR, Plzeňský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cizí peníze si chtěl nepoctivý nálezce nechat, nyní mu hrozí až rok za mřížemi  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.