Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Neděle 22. září 2024  |  Svátek má Darina
Bez reklam

Motorkář na BMW nepřežil čelní střet s traktorem. Dalšího jezdce smetlo auto při odbočování a muž bojuje o život

Čelní střet s traktorem nepřežil čtyřiašedesátiletý jezdec na motocyklu značky BMW. Tragická nehoda se stala v sobotu večer na silnici II/187 mezi Sušicí a Hrádkem. K další závažné nehodě motorkáře vyjížděli záchranáři jen o chvíli později k Ohučovu na Domažlicku. Tam řidička osobního automobilu při odbočování smetla jezdce na motocyklu Yamaha a způsobila mu velmi těžké zranění.

„Jezdec na stroji značky BMW při průjezdu pravotočivou zátočinou nepřizpůsobil rychlost jízdy, vjel do protisměru, kde se čelně střetl s traktorem. Za traktorem shodou okolností jela hlídka klatovských dopravních policistů, kteří ihned vážně zraněného motorkáře začali resuscitovat a přivolali zdravotnickou záchrannou službu. Motocyklista i přes veškerou snahu všech zasahujících na místě zemřel,“ informovala o tragické nehodě mluvčí policie Dagmar Brožová. Traktorista měl negativní dechovou zkoušku a byl bez zranění.

„K nehodě vyjela výjezdová skupina s lékařem, zdravotnická výjezdová skupina a vzlétl i vrtulník LZS Líně. I přes snahu policistů na místě jsme již po našem příjezdu nemohli pomoci staršímu muži. Utrpěl poranění neslučitelná se životem. Lékař musel konstatovat smrt,“ potvrdil mluvčí záchranné služby Lukáš Uherek.

K další vážné nehodě došlo v 18:16 hodin u obce Ohučov. „Zde jela dvaapadesátiletá řidička s vozidlem Opel od Ohučova směrem na Staňkov. Odbočovala vlevo a přehlédla přitom motocyklistu jedoucího od Semošic na Ohučov. Došlo ke střetu. Pětačtyřicetiletý motocyklista utrpěl zranění, se kterým byl letecky transportován do nemocnice. Řidička vyvázla bez zranění a měla negativní test na alkohol,“ uvedla k nehodě policejní mluvčí.

„Na místě jsme poskytovali péči muži středního věku, který byl resuscitován. Podařilo se u něj po nějaké době obnovit životní funkce. Dále byl letecky transportován ve velmi vážném stavu na umělé plicní ventilaci na Emergency do fakultní nemocnice,“ dodal mluvčí záchranné služby.

Ohodnoť článek

Foto Se souhlasem Hasičský záchranný sbor Plzeňského kraje

Štítky tragická nehoda, smrtelná nehoda motorkáře, čelní střet s traktorem, těžce zraněný motorkář

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motorkář na BMW nepřežil čelní střet s traktorem. Dalšího jezdce smetlo auto při odbočování a muž bojuje o život  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.