Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Přes hranici do SRN chtěli vycestovat dva muži i když měli nařízenou karanténu

Za poslední tři dny zkontrolovali policisté na vjezdu do ČR přes šest tisíc vozidel, 50 z nich odepřeli vstup do naší republiky. Dva muži se dokonce pokusili překonat hranice i když měli nařízenou karanténu. Do Německa je policisté nepustili.

Při výjezdu zkontrolovali policisté přes 10 tisíc vozidel a odepřeli výjezd téměř 40 vozidlům. Největší fluktuace je stále na Rozvadově a nejčastěji se jedná o nákladní dopravu.

„Na hraniční přechod Rozvadov přijelo vozidlo Audi s dvěma cestujícími ve věku 56 a 27 let. Češi chtěli vycestovat do ciziny, kde mají povolený pobyt. Policisté v rámci kontroly zjistili, že oba mají být v karanténě a to z toho důvodu, že den před tím přicestovali do ČR. Přestupek jsme předali příslušnému právnímu orgánu,“ uvedla mluvčí policie Martina Korandová.

V rámci repatriace přijel také na Rozvadov autobus, který vezl devětadvcetiletého cizince. Vzhledem k tomu, že měl muž uložen zákaz pobytu na území ČR až do roku 2025 nevpustili jej policisté na naše území a zůstal v SRN.

„Kolegové z pořádkové jednotky a obvodních oddělení v rámci výkonu mimo jiné také kontrolují, zda lidé nosí na veřejnosti roušky či se neshlukují. Během víkendu policisté nejčastěji řešili přestupky ohledně zákazu volného pobytu osob, jednalo se téměř o 20 lidí,“ uvedla Korandová. Kontroly probíhají po celém Plzeňském kraji a to nejen na veřejných prostranstvích, ale i v okolí ubytoven. Policisté asistují také například při zjišťování totožnosti osob pro záchrannou službu či se podílejí na pátrání po osobách.

Policisté v rámci služby přijdou do styku i s lidmi, kteří vykazují příznaky různých onemocnění, a proto musí dodržovat veškerá hygienická opatření a po převozu těchto osob provádí desinfekci vozidel.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky policie, pokuta, roušky, zákaz, kontrola, koronavirus, hranice, zákaz pobytu, karanténa, Německo, Česko, Rozvadov, Audi

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přes hranici do SRN chtěli vycestovat dva muži i když měli nařízenou karanténu  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.