Počasí dnes15 °C, zítra15 °C
Pátek 18. října 2024  |  Svátek má Lukáš
Bez reklam

Policie rozkryla ilegální zaměstnávání Moldavanů pod falešnými rumunskými doklady

Policie stíhá osm lidí za ilegální zaměstnávání Moldavanů a padělání dokladů. Tento týden o tom informovala národní centrála proti organizovanému zločinu, která odhalila padělání rumunských občanských průkazů pro občany Moldavska za účelem legalizace jejich volného přístupu na trh práce v České republice.

„Kriminalisté se věcí začali zabývat na jaře loňského roku. Na případu spolupracovali s kolegy z Rumunska a Moldavska. Organizovaná skupina měla trestnou činnost páchat zejména na území Nymburska s cílem dodávat zahraniční zaměstnance na trh práce v České republice. V rámci prokázaných a zadokumentovaných skutků měli obvinění svojí činností získat finanční prospěch,“ shrnul mluvčí Národní centrály proti organizovanému zločinu Jaroslav Ibehej.

Policie zadržela v Nymburku, Liberci, Plzni a v Brně dohromady osm osob, u kterých provedla pět domovních prohlídek a čtyři prohlídky jiných prostor a pozemků.

„Následně bylo osm fyzických osob obviněno z trestných činů „padělání a pozměnění veřejné listiny“ a „neoprávněné zaměstnávání cizinců“, které měly spáchat jako členové organizované skupiny. Z trestného činu „neoprávněné zaměstnávání cizinců“ byla rovněž obviněna jedna právnická osoba, která podle našich závěrů v rámci zaměstnávání cizinců vykonávala podnikatelskou činnost,“ dodal Ibehej. Všem zapojeným osobám do trestné činnosti hrozí podle policie až šest let za mřížemi. „Trestní stíhání obviněných fyzických osob probíhá na svobodě,“ uzavřel Ibehej.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky Česko, policie, Moldavsko, okres Nymburk, Rumunsko, kriminalita, Brno, Nymburk, Liberec, Plzeň, zaměstnání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie rozkryla ilegální zaměstnávání Moldavanů pod falešnými rumunskými doklady  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.