Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Drogového dealera naháněly tři policejní vozy, dvakrát prorazil zátaras a pak spolykal pervitin

Tři policejní automobily se zapnutými majáky, dvakrát proražené policejní zátarasy a následná rvačka s muži zákona. Tak vypadal zátah na jednoho drogového dealera na Tachovsku. Celé akci předcházelo zadržení další dealerky drog, které omamné látky dodával právě zmíněný muž.

V době vyhlášení nouzového stavu a zákazu volného pohybu osob se v jednom bytovém domu v Tachově scházelo větší množství osob, což neuniklo pozornosti policie. Kriminalisté na nic dlouho nečekali, podnikli razii a v místě bydliště zadrželi šestadvacetiletou ženu. Už delší dobu ji sledovali pro podezření, že prodává drogy.

„Žena si měla v době nejméně od 25. ledna letošního roku, až do doby svého zadržení opatřovat omamnou a psychotropní látku – metamfetamin. Ten v místě bydliště přechovávala a následně i distribuovala nejméně sedmi ustanoveným odběratelům ve věku od 20 do 37 let. Vysloužila si za to obvinění z nedovolené výroby a držení omamných látek,“ uvedla mluvčí policie Dagmar Jiroušková. Loni byla obviněná za stejný trestný čin odsouzena mimo jiné i k podmíněnému trestu odnětí svobody.  

Pervitin ženě dodával osmačtyřicetiletý muž, dva dny po jejím zadržení skončil s pouty na rukou i on. Policejní hlídka muže spatřila v Zadním Chodově, jak řídí vůz Ford Focus. Policisté věděli, že dotyčný má zákaz řízení, a proto ho zastavili.

„V průběhu kontroly však řidič z místa náhle ujel, a tak jej hlídka začala za použití zvukového a světelného zařízení pronásledovat. Řidič ujížděl směrem na Planou a následně po silnici I/21 do Brodu nad Tichou odkud pokračoval přes Kočov, Kumpolec až do Tisové, kam právě přijížděla další policejní hlídka, která se do pronásledování zapojila,“ popisovala honičku mluvčí policie.

Policisté svým vozem zatarasili silnici, ale nestačili ani vystoupit. Pronásledovaný nezastavil a bez brzdění do levé zadní části služebního vozidla narazil. Po proražení zátarasu dál pokračoval v jízdě ve směru na Staré Sedliště. Před dvěma služebními vozidly ujížděl vysokou rychlostí a ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu. Před obcí Nové Domky odbočil na lesní cyklostezku, po které pokračoval až k obci Zadní Milíře.

V tu dobu se do pronásledování zapojila další policejní hlídka, která v Zadních Milířích odbočila na účelovou komunikaci. Po chvíli policisté uviděli, jak proti nim jede ujíždějící vozidlo, které pronásledují dvě policejní auta. Řidič služebního vozidla proto rychle vytvořil přes komunikaci s autem zátaras, do kterého pronásledovaný vůz opětovně narazil. Pronásledovaný pak skončil v příkopu a teprve tam se auto zastavilo.

Ani v této situaci se ovšem muž nechtěl vzdát. V autě se zamkl a do úst si dal nezjištěnou látku, kterou spolkl. Vzhledem k obavě o jeho zdraví policisté rozbili okno. Řidič kladl dál odpor a za použití donucovacích prostředků ho policisté vytáhli ven a spoutali. Dechová zkouška na alkohol byla negativní, pozitivní byl test na pervitin. Muž se přiznal, že v autě spolkl pervitin, dalších 5,3 gramu pervitinu měl u sebe. Dále bylo v autě i 100 gramů marihuany.

Další vyšetřování prokázalo, že muž prodával pervitin nejméně čtyřem lidem. Policejní komisař podal státnímu zástupci návrh na vzetí obviněného do vazby. Soud návrh akceptoval a muž skončil ve vazbě. Na svědomí má vedle obchodování s omamnými látkami ještě obvinění z násilí proti úřední osobě, maření výkonu úředního rozhodnutí a poškození cizí věci. Naopak obviněná žena je trestně stíhána na svobodě.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky drogy, pervitin, honička s policií, dealer, zadržení, policejní zátaras, metamfetamin, policie, okres Tachov, Tachov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Drogového dealera naháněly tři policejní vozy, dvakrát prorazil zátaras a pak spolykal pervitin  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.