Počasí dnes24 °C, zítra24 °C
Neděle 23. června 2024  |  Svátek má Zdeňka
Bez reklam

Podvodnice si nepřišla na své. Ostražitá žena jí při telefonátu nedala šanci

Policisté pravidelně informují o případech, kdy se na důvěřivé občany obrátí podvodníci vydávající se za bankéře. Řada takových příběhů pak končí ztrátou úspor, často ve výši desítek až stovek tisíc korun. Ne vždy tomu tak musí být, jak ukazuje jeden z posledních takový případů, o kterém informovala plzeňská policie.

Zhruba před měsícem se na ženu z Plzeňska měla telefonicky obrátit údajná pracovnice banky. „Po poškozené požadovala ověření totožnosti, načež jí pod fiktivní legendou sdělila, že měla nedávno navštívit pobočku banky, kde předložila svůj občanský průkaz a požádala o půjčku ve výši 250 tisíc korun z důvodu rekonstrukce bytu,“ shrnula mluvčí policie Michaela Raindlová.

Překvapená žena neznámé podvodnici vysvětlovala, že o žádnou půjčku nežádala. „Pracovnice banky si ovšem trvala na svém a sdělila ženě, že celou věc předá k prověření na policii. Dále se poškozené dotazovala na zůstatek na jejím účtu a na poslední provedenou transakci s tím, že bude zapotřebí účet monitorovat. Poškozená žena byla ovšem při hovoru velmi ostražitá a nenechala se takzvaně zatlačit do kouta. Údajná zaměstnankyně banky po chvíli hovor sama ukončila a ještě popřála ženě hezký den,“ dodala Raindlová.

Podobně by měl končit každý pokus o podvod. Podle policie tomu tak bohužel není. „Poškozená se v tomto případě zachovala správně a nedala podvodníkům šanci. Pokud se někdy dostanete do podobné situace, zachovejte chladnou hlavu, vzpomeňte si na tento případ a jednejte stejně. Ukončete hovor a věc nám ihned oznamte,“ uzavřela mluvčí policie.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky banka, policie, Plzeňský kraj, půjčka, podvod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podvodnice si nepřišla na své. Ostražitá žena jí při telefonátu nedala šanci  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.