Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Černý týden pro sportovní vozy i jejich majitele. Na Plzeňsku havarovalo Porsche, Audi TT a kabriolet Kaipan

Opravdu černý týden zažily sportovní vozy na silnicích v Plzeňském kraji. V minulých dnech totiž vyjížděli záchranáři, hasiči i policisté hned ke třem vážným nehodám, ve kterých figurovala sportovní auta. Jednalo se o vozy značky Porsche, AUDI TT a kabriolet Kaipan. Ve všech případech utrpěli řidiči nebo další členové posádek vážná zranění. Řidič vozu značky Porsche byl po nehodě v kritickém stavu. S vozem Audi TT vletěl do pole devatenáctiletý řidič. Auto se několikrát převrátilo přes střechu

Za Úněšovem u odbočky na obec Čbán havarovalo Audi TT, které vyletělo ze silnice, několikrát se převrátilo a skončilo v poli. „Z místa nehody jsme transportovali devatenáctiletého muže se středně těžkým zraněním na Urgentní příjem do FN Plzeň,“ informovala Andrea Divišová ze záchranné služby.

„Řidič osobního vozidla tovární značky Audi TT jel po silnici II/193 od obce Nečtiny na obec Úněšov. Při projetí pravotočivé zátočiny nepřizpůsobil rychlost jízdy a poté na přímém úseku komunikace najel na pravou krajnici, kde narazil do dopravní značky. Dále vyjel mimo komunikaci, kde se s vozidlem několikrát převrátil přes střechu a zůstal s vozidlem stát v pozici na kolech. Řidič měl negativní dechovou zkoušku na alkohol,“ řekla mluvčí policie Dagmar Brožová. Škoda způsobená na vozidle a na dopravní značce byla vyčíslena na 110 tisíc korun.

V sobotu havaroval se svým vozem značky Porsche na Plzeňsku starší motorista. Vozidlo narazilo do svodidel a následně do protihlukové stěny u sjezdu z přivaděče na Litice na silnici I/27. Hasiči museli motoristu ze zdemolovaného sportovního vozu vyprostit pomocí hydraulických nástrojů. „Záchranáři z místa nehody transportovali staršího muže v kritickém stavu a na řízené ventilaci na Emergency do plzeňské fakultní nemocnice,“ konstatovala Andrea Divišová z krajské záchranné služby.

Už v úterý se střetl červený kabriolet tovární značky Kaipan s řidičkou, která odbočovala se svým osobním vozem Hyundai. Při nehodě se zranila dvoučlenná posádka kabrioletu i řidička z osobáku. Havárie se stala v úterý odpoledne na silnici II/201 u odbočky na Ostrov u Bezdružic na Tachovsku. „Jedenatřicetiletá řidička osobního vozidla odbočovala v trojramenné křižovatce vlevo na Ostrov u Bezdružic. Přitom nedala přednost v jízdě protijedoucímu kabrioletu značky Kaipan, které odbočovalo vpravo také na Ostrov u Bezdružic,“ uvedla mluvčí Brožová.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasičský záchranný sbor Plzeňského kraje

Štítky sportovní vozy, nehody sportovních vozů, těžké zranění, řidič Porsche

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Černý týden pro sportovní vozy i jejich majitele. Na Plzeňsku havarovalo Porsche, Audi TT a kabriolet Kaipan  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.