Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Vandalové poškozují při svých letních koupelích zlacené kašny na náměstí. Nejčastěji v nich řádí opilí Němci

Legendární zlacené kašny na plzeňském náměstí Republiky lákají neustále v tropických vedrech ke koupeli další a další jedince. Všichni takoví příznivci letní koupele na náměstí by ale měli počítat s tím, že kašny jsou pod dohledem bezpečnostních kamer. A takové drahé zchlazení přijde díky pokutě i na několik tisícovek. Další výtečník si zase v jiné kašně na Americké třídě vypral své špinavé oblečení.

„Zchladit v městské kašně své tělo se rozhodl sedmatřicetiletý muž. Když dorazili strážníci, hříšník se jim za své nezodpovědné jednání i omluvil. V obdobném počinu se jej pokusil napodobit také dvaadvacetiletý cizinec. Chtěl si zřejmě stoupnout pod tryskající vodu a nechat na sebe dopadat tryskající proudy, jenže mu jeho plán dostatečně nevyšel. Nešťastně našlápl na kruhovou plošinu s obrubou, ta se s ním zvrtla a její část zůstala čnět nad hladinou,“ informovala Tereza Schliková z tiskového odboru plzeňské městské policie.

Když příznivec koupání ke svému překvapení zjistil, co vyvedl, snažil se dát co nejrychleji vše do pořádku. To ale sám nezvládl. Uvést kašnu do původního stavu mu nakonec museli pomoci strážníci městské policie, kteří mezitím na náměstí přijeli. „Žádná škoda na majetku naštěstí nevznikla. Oba muži si za své jednání vysloužili pokutu v řádech tisíců korun,“ dodala Tereza Schliková.

V minulých dnech si společnou koupel v kašně s názvem Chrtice užili dva rozdovádění němečtí turisté. Ti se svlékli do spodního prádla a naskákali do kašny, ze které si udělali hydromasážní vanu. „Bystré oko městského kamerového dohledu je zaregistrovalo právě ve chvíli kdy se jeden z mužů pohodlně usadil, zatímco druhý využíval samotný chrlič vody jako masážní prvek pro svá záda,“ popsala jejich řádění mluvčí městské policie Tereza Schliková. Loni v létě řešila městská policie celou řadu podobných případů. Ve většině případů se v kašnách koupají cizinci, kteří do Plzně přijíždějí z Německa. Jednou bylo loni v kašně najednou hned pět Němců.

A plzeňské kašny rozhodně nezneužívají jen cizinci ke koupání. Kašna na Americké třídě přímo pod pomníkem Díky, Ameriko! totiž posloužila dvaačtyřicetiletému muži jako pračka na jeho špinavé oblečení. „Pohodlně se usadil, sundal si boty, ponožky a zapnul ruční program. Právě když byl ve fázi máchání, zaregistrovala ho kamera městského kamerového dohledu. Dotyčný si ještě stihl prádlo vyždímat, přičichnout, zdali je správně čisté, a ještě do mokrého se odít zpět,“ řekla mluvčí městské policie.

Hlídka strážníků, která byla vyslána na místo muže snadno vystopovala, a to podle mokrých stop na chodníku, které vedly přímo k pachateli. Ten už seděl pohodlně usazený na lavičce ve spodní části Americké ulice. Strážníci mu sdělili, že prádlo se pere v pračce, nikoli v kašně. Celou věc dořešili na místě.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie Plzeň

Štítky koupel v kašně, koupali se v kašně, naskákali do kašny, vandalové, městská policie, kamerový systém

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vandalové poškozují při svých letních koupelích zlacené kašny na náměstí. Nejčastěji v nich řádí opilí Němci  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.