Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

V příšerném vedru bojují hasiči s obrovským požárem pole a lesa na ploše 25 hektarů. Hořet začalo od balíkovače

Druhý stupeň požárního poplachu vyhlásili hasiči u obce Mrchojedy na Domažlicku, kde ve čtvrtek odpoledne začalo hořet nejprve na obrovské ploše pole a pak se požár rozšířil na i les. Požár způsobil zemědělský stroj, který na poli pracoval. Způsobená škoda se předběžně odhaduje na 1,5 milionu korun.

„Požár se již podařilo zachytit po obvodu a je hlášena lokalizace. Na místo je povolán traktor s pluhem. Plochu, kterou zásáhly plameny, odhadujeme předběžně na 25 hektarů. Příčinou vzniku požáru bylo vznícení balíkovače, který shořel. Škoda je vyčíslena na milion a půl Kč,“ informoval mluvčí krajských hasičů Michal Holeček. Likvidaci požáru komplikuje navíc velmi silný vítr. 

K podobně velkým požárům vyjíždějí teď hasiči v Plzeňském kraji velmi často. Rozsáhlý požár částečně posekaného pole likvidovali uplynulou sobotu odpoledne v obrovském vedru hasiči u obce Luhov na severním Plzeňsku. Hořelo na rozloze deseti hektarů. Další pole na ploše 15 hektarů zachvátily plameny u obce Štichovice, kde požár způsobil kombajn a hořelo i na jiných místech Plzeňského kraje. Týden předtím bojovali hasiči u Dobřan na Plzeňsku s ještě masivnějším požárem pole. Tehdy oheň zničil plochu 17 hektarů.

Ohodnoť článek

Foto HZSPK, SDH Horšovský Týn

Štítky požár pole, požár lesa, shořel balíkovač, druhý stupeň polachu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V příšerném vedru bojují hasiči s obrovským požárem pole a lesa na ploše 25 hektarů. Hořet začalo od balíkovače  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.