Počasí dnes23 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Policisté si došlápli na motoristy při první prázdninové dopravní akci. Přes 300 přestupků odhalili v Plzeňském kraji

Dopravní policisté si došlápli během první prázdninové dopravně bezpečnostní akce na motoristy, kteří nedodržují předpisy. V Plzeňském kraji zkontrolovali přes 1300 vozidel a zjistili přes tři stovky přestupků. Pět kontrolovaných řidičů usedlo za volant pod vlivem návykových látek.

„Dopravní policisté Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje zkontrolovali celkem 1316 vozidle a zjistili celkem 321 přestupků. Přestupkové jednání řidičů vyřešili policisté v 299 případech příkazem na místě v celkové částce 160 tisíc korun a 22 přestupků oznámili k projednání místně příslušnému správnímu orgánu,“ informovala mluvčí policie Eva Červenková.

Nejčastěji zjištěným přestupkem bylo překročení rychlosti. Devětaosmdesát řidičů šláplo na plynový pedál ve větší míře a překročili stanovenou rychlost v daném úseku. Druhým nejčastějším přestupkem bylo v 48 případech použití vozidla, které mělo nevyhovující technický stav. Policisté dále odhalili 27 řidičů, kteří nebyli za jízdy připoutáni bezpečnostním pásem, 26 řidičů jelo po dálnici bez zaplacení dálničního poplatku a telefon při jízdě drželo 14 řidičů.

„Policisté odhalili také pět řidičů, kteří usedli za volant pod vlivem návykových látek. Tři z nich nadýchali alkohol v přestupkové rovině a dvěma řidičům vyšel pozitivní test na omamné a psychotropní látky,“ doplnila mluvčí policie Červenková.

Až na jeden kilometr vidí policisté speciálním dalekohledem, zda řidič telefonuje za jízdy a není připoutaný

Téměř u každého řidiče kontrolovaného v rámci speciální dopravní akce na území Plzeňského kraje zjistili policisté pochybení. K odhalování prohřešků používali tentokrát speciální monokulární dalekohled. Díky tomuto přístroji policista vidí a...

Podílejte se na obsahu Drbny

Chcete se více zapojit do tvorby článků? V dotazníku můžete redakci vzkázat, jaká témata vám na Drbně chybí. Díky zpětné vazbě se můžete podílet na tom, jakým tématům se budou redaktoři věnovat. Registrovaní uživatelé po vyhodnocení zpětné vazby získají informace o tom, co jsme díky čtenářům zjistili.
Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky silniční kontrola, bezpečnostní akce, porušení předpisů, alkohol za volantem, vysoká rychlost

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karel Poláček

Je jen dobré, že policie pořádá takové dopravě bezpečnostní akce. Je ale škoda, že nesleduje pořádek na silnicích trvale a všude. Je zajímavé, že na místech vyloženě nebezpečných jsem svědkem hrubého porušování dopravních předpisů a policii jsem v těch místech, ač jsou všeobecně známa, nikdy neviděl. Také se sám sebe ptám, zda ještě platí povinnost jezdit i ve dne s rozsvícenými světly. Polovina řidičů nesvítí a přesto jsem nikde nezaznamenal, že by si policie této skutečnost všímala.

Sobota, 8. července 2023, 10:47Odpovědět

Policisté si došlápli na motoristy při první prázdninové dopravní akci. Přes 300 přestupků odhalili v Plzeňském kraji  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.