Počasí dnes20 °C, zítra14 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Policie už ukončila pátrání po třináctileté školačce, která se po vyučování nevrátila domů

Policie ukončila pátrání po třináctileté dívce, která se v pátek odpoledne nevrátila domů ze školy. Naposledy byla viděna v 16.30 hodin na plzeňském hlavním vlakovém nádraží. Dívku se podařilo vypátrat a policisté už ji předali jejím rodičům.

„Dívka byla v sobotu večer nalezena v pořádku v Plzni. Děkujeme veřejnosti za pomoc při pátrání,“ uvedla bez dalších podrobností mluvčí policie Iva Vršecká. Nepotvrdily se tak informace o tom, že mohla školačka odcestovat vlakem mimo Plzeň. Naštěstí zůstala v Plzni. Po dívce s vadou řeči pátrali policisté v systému Dítě v ohrožení. Ten se vyhlašuje v případech, při kterých je bezprostředně ohroženo zdraví nebo život dítěte. V těchto situacích je velice důležitý rychlý přenos informací jak mezi jednotlivými subjekty pátrání, tak i směrem k veřejnosti, která může v době bezprostředně po zmizení dítěte poskytnout relevantní informace.

V zájmu zvýšení rychlosti a efektivity pátrání spustilo Ministerstvo vnitra projekt Národního koordinačního mechanismu pátrání po pohřešovaných dětech nazvaný Dítě v ohrožení. Jedná se o systém včasného varování v případech, kdy život nebo zdraví pohřešovaného dítěte je v ohrožení. Jde přibližně o 10 případů ročně. O aktivaci mechanismu a zařazení dítěte do něj rozhoduje Policie ČR. Systém je založen na rychlém přenosu informací o pohřešovaném dítěti od policie k veřejnosti, zejména prostřednictvím médií. Rodinám pohřešovaných dětí je ze strany policejních psychologů poskytována profesionální psychologická pomoc, obrátit se mohou rovněž na linky důvěry a neziskové organizace poskytující pomoc v obtížných životních situacích. Kontaktní údaje by jim měla předat policie.

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky pohřešovaná dívka, odešla z domova, pátrání, nalezená dívka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Marie Peričevičová

Tyhle hajzlíky co tohle dělají byh jejich rodiče nechala zaplatit ten povyk a smrady to

Neděle, 14. května 2023, 14:30Odpovědět

Policie už ukončila pátrání po třináctileté školačce, která se po vyučování nevrátila domů  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.