Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Požár velkoskladu se škodou za 60 milionů způsobil skladník. Hrál si s ohněm u regálu se zapalovači a hořlavinami

Škodu ve výši 60 milionů korun způsobil požár velkoskladu na Rokycanské ulici v Plzni. Objekt shořel na Silvestra roku 2021. Teď policisté ukončili vyšetřování případu a z obecného ohrožení obvinili sedmatřicetiletého zaměstnance skladu, která má požár na svědomí. Požár založil, když se nudil v práci.

U požáru obřího velkoskladu potravin a dalšího zboží nad čerpací stanicí na Rokycanské třídě tehdy zasahovalo devět jednotek hasičů. Kvůli zásahu byl omezený provoz na rušné výpadovce z Plzně směrem na Prahu. Na místě požáru po jeho uhašení vyšetřovatelé provedli opakované ohledání místa činu s využitím služebního psa – specialisty na detekci hořlavých látek. Složité vyšetřování opřené o množství shromážděných důkazů nakonec přivedlo kriminalisty až k zaměstnanci skladu, kterého obvinili ze spáchání obecného ohrožení. Způsobil škodu velkého rozsahu, a tak mu hrozí trest odnětí svobody na osm až patnáct let!

„Obviněný dne 31. prosince 2021 krátce po třinácté hodině ve skladu u regálu se zapalovači, tabákem, uhlíky do vodních dýmek a náplněmi do plynových a benzinových zapalovačů zkoušel z nudy funkčnost zapalovače a zapaloval papírovou krabici od uskladněného zboží. Zapaloval krabici v prostorech, kde platí přísný zákaz kouření a používání otevřeného ohně a kde žádné předměty nesmějí být vystaveny sálavému teplu,“ informovala o vzniku požáru mluvčí policie Dagmar Brožová.

Skladníka, který si hrál s ohněm na tom nejméně vhodném místě, varoval spolupracovník o příchodu nadřízeného. Muž tak rukou umačkal žhnoucí krabici a z místa odběhl. „Zpátky se ale na místo již nevrátil, neboť z důvodu Silvestra byla pracovní směna předčasně ukončena a všichni zaměstnanci sklad opustili. Žhnoucí krabici však neumačkal dostatečně, došlo k vznícení krabice a k požáru, který se postupně rozšířil. Požár poškodil objekt skladu a uskladněné zboží. Celková škoda byla vyčíslena na 60 milionů korun,“ doplnila policejní mluvčí.

Ohodnoť článek

Foto HZSPK

Štítky požár skladu, Plzeň, Rokycanská, hasiči, sklad potravin, skladník způsobil požár skladu, škoda 60 milionů, silvestrovský požár velkoskladu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Požár velkoskladu se škodou za 60 milionů způsobil skladník. Hrál si s ohněm u regálu se zapalovači a hořlavinami  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.