Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Kvůli rostoucí migraci zesílili bavorští policisté namátkové kontroly u česko-německých hranic

Bavorští policisté kvůli rostoucí migraci zesílili namátkové kontroly na pomezí s Českem a Německem. Podle českých řidičů je tam v tomto týdnu víc policejních hlídek. Jejich kontroly jsou namátkové, nevyhnou se jim ani dodávky, autobusy a osobní vozy s německou registrační značkou.

"Na prvním odpočívadle v Německu stála dvě policejní auta a zhruba deset vyzbrojených policistů v černých oblecích, jako má česká zásahová jednotka. Poté tam přijela ještě policejní dodávka, která jela za německým autobusem, který policisté odklonili na odstavné parkoviště a kontrolovali jeho cestující," popsal svědek situaci na dálničním přechodu Rozvadov-Waidhaus na D5 v Plzeňském kraji na Tachovsku. Přímo za hranicemi, kde jsou většinou hlídky německé policie, dnes žádná auta nestála.

"Jedná se o intenzivnější kontroly během běžného výkonu služby v souvislosti s tranzitní migrací... nekontrolují hned na hranici, ale ve vnitrozemí v blízké vzdálenosti od hranic, tedy do určitého přesně daného okruhu několika kilometrů v určité výseči," uvedl český policejní zdroj, který nechtěl zveřejnit jméno.

Zesílené hlídky potvrdil novinářům také starosta Všerub na Domažlicku Václav Bernard (STAN). "Už dva dny stojí hlídky na německé straně a namátkově kontrolují automobily. Kontrolují i německá auta," uvedl. Prohlížejí nejen větší vozy, ale i osobní auta.

O důslednější ostraze hranic rozhodl bavorský ministr vnitra Joachim Herrmann, jeho nařízení platí do odvolání. Kvůli již četnějším kontrolám na rakousko-německé a rakousko-maďarské hranici se migranti na takzvané balkánské trase snaží do Německa dostat oklikou přes Slovensko a Česko. ČR proto dočasně obnovila stálé kontroly na česko-slovenské hranici. Na slovenské hranici obnovilo kontroly minulý týden také Rakousko.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Richard Beneš

Štítky bavorská policie, zesílené kontroly, rostoucí migrace, hranice, migrace, Německo, Česko, Joachim Herrmann, Plzeňský kraj, okres Tachov, Starostové a nezávislí, Rakousko, Slovensko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli rostoucí migraci zesílili bavorští policisté namátkové kontroly u česko-německých hranic  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.