Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Soud zprostil obžaloby muže žalovaného za agresivní jízdu autem

Krajský soud v Plzni opět zprostil obžaloby za pokus o těžké ublížení na zdraví čtyřiapadesátiletého Tomáše Gromana z Prahy. Muž se podle obžaloby snažil před šesti lety na Chebsku agresivní jízdou ve voze Audi Q7 ve vysoké rychlosti vytlačit ze silnice druhé osobní auto. Novinářům to dnes řekla soudkyně Ivana Růžičková. Ke zprošťujícímu rozsudku dospěl krajský soud už v únoru, vrchní soud ale po odvolání vrátil věc do Plzně. Soudu se nepodařilo prokázat, že vůz řídil právě Groman, řekla soudkyně.

Obžalovanému hrozilo až 12 let vězení, dnešní verdikt není pravomocný. Obžalovaný se vzdal práva na odvolání, státní zástupce si ponechal lhůtu pro případné podání odvolání.

Žalovaný skutek se stal v květnu 2013 na silnici mezi Chebem a Velkou Hleďsebí. Groman podle žalobce řídil osobní vůz, v němž seděli další tři lidé, a dojel vozidlo Toyota Land Cruiser 150, v němž byli také čtyři lidé. Podle obžaloby Gromanův spolujezdec vyhrožoval v dubnu 2013 spolujezdkyni z toyoty. Gromana žaloba vinila, že jako řidič se nejméně na třech místech snažil bokem svého auta vytlačit černou toyotu ze silnice.

Vytlačení zabránil řidič toyoty najetím na krajnici a prudkým zpomalením nebo zastavením. Nakonec předstíral, že odbočuje na jednom ze sjezdů, na poslední chvíli ale na silnici zůstal a audi už dokončilo odbočování. Spolujezdkyně z toyoty ihned zavolala na policii. Nehoda se podle žalobce nestala jen díky včasné a rychlé reakci řidiče toyoty a díky jeho bohatým řidičským zkušenostem, správnému vyhodnocení situace a praxi automobilového závodníka. Následky nehody přitom mohly být podle znalců tragické. Vůz mohl sjet do příkopu a převrátit se nebo narazit do mostku.

Groman tvrdil, že auto neřídil on.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, soud, ublížení, Plzeň, silnice, Toyota, Krajský soud v Plzni, Praha, Audi Q7, okres Cheb, Audi, Cheb, Toyota Land Cruiser

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Soud zprostil obžaloby muže žalovaného za agresivní jízdu autem  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.