Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Bez registrace se lze proti koronaviru očkovat i v prostorách plzeňského pivovaru

Nové očkovací centrum, kde se mohou lidé nechat naočkovat vakcínou proti koronaviru bez předchozí registrace, otevírá dnes Fakultní nemocnice Plzeň v prostorách pivovaru Plzeňský Prazdroj. Očkovací místo bude určené pro zájemce od 18 let, v provozu bude každý čtvrtek a pátek od 14:00 do 18:00 a v sobotu od 10:00 do 13:00 a od 14:00 do 18:00.

„Jediná možná cesta k návratu do normálního života je očkování. V minulých pandemických vlnách jsme byli v nemocnici svědky opravdu velmi smutných lidských příběhů a jedině kolektivní imunita napomůže zvládnout toto pandemické období. Očkování bez předchozí registrace je další možností, jak vakcínu získat co nejrychleji," řekl ředitel FN Václav Šimánek.

Očkovací centrum v pivovaru, který je v centru Plzně, v dobré dostupnosti hromadné dopravy a s možností bezplatného parkování, bude očkovat vakcínou od firmy Pfizer/Biontech. Příchozí musí pro registraci předložit občanský průkaz a kartičku zdravotní pojišťovny. Pro vydání certifikátu o očkování je nutné po příchodu do očkovacích centra nahlásit e-mailovou adresu a číslo mobilního telefonu.

„Dlouhodobě spolupracujeme s městem i Plzeňským krajem na různých projektech na podporu místních obyvatel. Proto nám přišlo přirozené nabídnout naše prostory, které za normálních okolností slouží pro firemní akce a konference, aby zde vzniklo očkovací centrum. Věříme, že i díky dobré dostupnosti v rámci Plzně o něj bude zájem," uvedl Rudolf Šlehofer z Prazdroje.

FN Plzeň očkuje proti koronaviru od 31. prosince 2020, k 10. srpnu zdravotníci v nemocnici aplikovali přes 86.000 dávek vakcíny. FN očkuje i děti mezi 12 a 15 lety na detašovaném pracovišti v lochotínském areálu v Ústavu imunologie a alergologie. „Denně je vakcína aplikována u více než 150 dětí této věkové kategorie," informovala mluvčí nemocnice Gabriela Levorová.

V Plzeňském kraji dostalo alespoň první dávku vakcíny 312.410 lidí, tedy zhruba 53 procent všech obyvatel kraje. Očkování bez předchozí registrace zavedl kraj v několika očkovacích místech v kraji poslední dva červencové pátky. Pokračuje i o srpnových pátcích do 21. srpna, a to v Klatovské, Domažlické a Sušické nemocnici, v Nemocnici sv. Anna v Plané a v Plzni v nemocnici Privamed a EUC klinice, v sobotu očkuje bez registrace velkokapacitní očkovací místo v Plzni.

Každý pracovní den dopoledne mohou na očkování přijít neregistrovaní zájemci do Stodské nemocnice. Bez registrace bylo dosud v kraji očkováno 3600 lidí, dalších zhruba 900 lidí naočkovaly bez předchozí registrace mobilní týmy, které vyjíždějí do některých odlehlejších vesnic kraje, řekla mluvčí krajského úřadu Eva Mertlová.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Plzeňský Prazdroj

Štítky očkování, vakcína, distribuce vakcín, vakcína proti koronaviru, očkovací centra, Plzeňský, Plzeňský Prazdroj, pivovar, nemocnice, očkovací centrum, Fakultní nemocnice Plzeň, Plzeňský Prazdroj, a. s., Plzeň, Václav Šimánek, Pfizer, BioNTech, Plzeňský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bez registrace se lze proti koronaviru očkovat i v prostorách plzeňského pivovaru  |  Koronavirus  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.