Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Za sobotu přibylo v Plzeňském kraji jen 196 nových pozitivních testů na covid

, aktualizováno 8. listopadu 2020, 19:45

Za sobotu  přibylo v Plzeňském kraji 196 nových pozitivních testů na koronavirus. To je druhý nejnižší denní přírůstek za poslední čtyři týdny. Minulou sobotu bylo v kraji zjištěno 483 případů, v pátek 517. Podle statistik ministerstva zdravotnictví v sobotu zemřelo 11 obyvatel kraje, u nichž byla diagnostikována nemoc covid-19.

Od jara, kdy pandemie koronaviru vstoupila do České republiky, prokázaly laboratorní testy v Plzeňském kraji 23 078 pozitivních testů. Zemřelo 253 lidí, z toho 87 úmrtí, tedy více než třetina, připadá na prvních sedm listopadových dní.

Dosud nejvyšší denní přírůstek nových případů byl v kraji 22. října, kdy testy potvrdily 997 potvrzených nákaz. V tomto týdnu přibylo nejvíce nakažených v pondělí, a to 984. Naopak minulou neděli 1. listopadu přibylo do statistiky nejméně nových případů za několik týdnů, a to 155. Za prvních sedm listopadových dnů tak testy potvrdily nákazu u 3711 lidí z kraje. 

Z přehledu mobility lidí v jednotlivých krajích, o kterém na twitteru informoval vedoucí laboratorní skupiny ministerstva zdravotnictví Marián Hajdúch, poklesl v Plzeňském kraji v důsledku opatření proti koronaviru pohyb lidí v provozovnách a místech pro trávení volného času, na pracovištích a stanicích veřejné dopravy.

Oproti normálu naopak stoupl pohyb v bydlišti, v parcích a mírně také v obchodech s potravinami a lékárnách. Podle přehledu mobility z dat v Mapách Google se v kraji snížil pohyb v místech, jako jsou restaurace, nákupní centra, zábavní parky, muzea, knihovny či kina o 48 procent, v celé ČR to bylo o 51 procent. Na stanicích veřejné dopravy se snížil pohyb o 29 procent a na pracovištích o 28 procent oproti normálu. Naopak v parcích stoupl o 22 procent, v bydlištích o 13 procent, v potravinách a lékárnách o dvě procenta. Data jsou z 3. listopadu.

Do 18:00 dnes přibylo 2145 potvrzených případů covidu. Minulou neděli jich za stejnou dobu bylo téměř dvakrát tolik. V Česku je 170 815 nakažených. Počet hospitalizovaných s koronavirem klesl od pátku o 500 na 7779 pacientů. Do statistik ale dnes přibylo dalších 112 úmrtí, zemřelo dosud 4793 lidí.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky COVID-19, koronavirus, statistika, počet nakažených, Plzeňský, Plzeňský kraj, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Česko, pandemie covidu-19, Google, Marián Hajdúch, Twitter

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za sobotu přibylo v Plzeňském kraji jen 196 nových pozitivních testů na covid  |  Koronavirus  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.