Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Hygienici dnes v podvečer evidují 1024 nových pacientů s covidem, včera jich bylo 2111

V Česku přibylo v pátek 2111 potvrzených případů nákazy koronavirem. Je to zhruba o tisícovku méně, než byl čtvrteční rekord, kdy mělo pozitivní test 3130 lidí. Z údajů na webu ministerstva zdravotnictví vyplývá, že dnes zatím bylo potvrzeno 1024 onemocnění covidem-19, tedy podobně jako za stejnou dobu v pátek.

Laboratoře provedly v pátek i podobný počet testů jako ve středu, a to 19 791. Proti čtvrtku jich bylo přibližně o 2800 méně. Aktuálně nakažených je 22 768 lidí. U většiny z nich má nemoc mírný průběh, nicméně hospitalizovaných přibylo a v nemocnici je nyní 516 lidí s covidem. V pátek se o osm zároveň zvýšil počet lidí, kteří komplikacím způsobeným koronavirem podlehli. K dnešním 18:00 jich ministerstvo evidovalo 499.

Počty nakažených se v zemi výrazně zvyšují od počátku minulého týdne, spolu s tím přibývá i hospitalizovaných. Před týdnem bylo s koronavirem v nemocnicích zhruba o 220 lidí méně. Nemocnice podle ministerstva zdravotnictví ale zvládnou násobně víc pacientů s covidem než nyní, a to i vážných případů.

Nejvýrazněji se nyní nákaza šíří v Praze a v přilehlých středočeských okresech. V Praze hygienici za posledních sedm dní potvrdili téměř 214 případů v přepočtu na 100 000 obyvatel, následuje Uherskohradišťsko se zhruba 190 případy a okresy Praha-východ a Praha-západ se zhruba 180 případy. Přes 150 nakažených na 100 000 obyvatel mají Kroměřížsko, Benešovsko, Berounsko a Plzeňsko.

V Plzeňském kraji je podle pátečních informací krajské hygienické stanice 794 aktuálně covid pozitivních osob. Nejvíce je jich v Plzni (275), následuje jižní Plzeňsko (187), severní Plzeňsko (139). Na Klatovsku je 80 nakažených, na Rokycansku 57, Domažlicko hlásí 33 a Tachovsku 23 nemocných.

Na mapě regionů podle rizika nákazy covidem-19 je Praha aktuálně na nejhorším, tedy červeném stupni. Dalších deset okresů je oranžových, většina zelených a jen 13 v pohraničí má bílou barvu označující malé riziko.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky COVID-19, koronavirus, statistika, počet nakažených, Plzeňský, Česko, infekční onemocnění, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, nemocnice, Plzeňský kraj, Praha, Krajská hygienická stanice, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hygienici dnes v podvečer evidují 1024 nových pacientů s covidem, včera jich bylo 2111  |  Koronavirus  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.