Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Počet nemocných s koronavirem v Plzeňském kraji vzrostl o čtyři nové případy

O čtyři případy vzrostl od pondělí počet osob z Plzeňského kraje, u kterých testy aktuálně prokázaly onemocnění koronavirem. Celkem je teď v kraji 59 nemocných. Nejvíce nemocných je Plzni, naopak žádného pacienta nemá Domažlicko, které patřilo na jaře mezi nejvíce zasažené okresy v rámci celé republiky.

Koronavirus prokázaly testy od začátku vypuknutí epidemie už u 737 osob v Plzeňském kraji. Hygienici nařídili 3066 karantén, 3038 karantén už je ukončených. Počet vyšetření s odběry dosáhl čísla 12 995, což je o 76 více, než bylo v pondělí.

V Plzni je aktuálně 28 nemocných, Klatovské má 11 případů, jižní Plzeňsko šest, severní Plzeňsko a Rokycansko mají shodně po pěti případech. Na Tachovsku evidují hygienici čtyři nemocné, Domažlicko si stále udržuje čisté konto s nulovým počtem nemocných.

Počet případů nemoci covid-19 v Česku od začátku epidemie přesáhl 17 tisíc. Po víkendovém poklesu se denní přírůstek znovu dostal přes dvě stovky, za pondělí přibylo 210 potvrzených případů a dnes zatím 106 na celkových 17 114. Dál roste také počet aktuálně nemocných, kterých je nyní 4923, nejvíc od březnového začátku šíření koronavirové nákazy v zemi. Vyplývá to z aktuálních informací na webu ministerstva zdravotnictví.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky COVID-19, koronavirus, statistika, počet nakažených, Plzeňský, Plzeňský kraj, Plzeň, okres Domažlice, Česko, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, okres Rokycany, okres Tachov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet nemocných s koronavirem v Plzeňském kraji vzrostl o čtyři nové případy  |  Koronavirus  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.