Počasí dnes18 °C, zítra20 °C
Úterý 24. září 2024  |  Svátek má Jaromír
Bez reklam

Hygienici vyhodnotili situaci v Plzeňském kraji v souvislosti s covid-19 jako příznivou

Jako příznivou vyhodnotili současnou situaci v Plzeňském kraji hygienici v souvislosti s nákazou covid-19 na jednání s vedením kraje a krajských nemocnic. Žádná mimořádná opatření v tuto chvíli Plzeňský kraj nechystá. Vedení kraje ale apeluje na osoby, které se vrátily z rizikových oblastí, aby zvážily návštěvu příbuzných či blízkých v seniorských a zdravotnických zařízeních.

„Situace v našem kraji je v tuto chvíli příznivá, přesto bychom rádi požádali veřejnost, aby dodržovala i nadále základní hygienická doporučení, a to především s ohledem na rizikové skupiny občanů,“ uvedla náměstkyně vykonávající funkci hejtmana kraje Marcela Krejsová (ODS).

„Pokud se vrátíte ze zahraniční dovolené, zejména z rizikových oblastí, apelujeme na všechny občany, aby po dobu dvou týdnů zvážili návštěvu rodičů a dalších příbuzných v seniorských a zdravotnických zařízeních. V případě zavlečení nákazy do sociálního zařízení vystavujete nejen vašeho seniora, ale i ostatní nebezpečí nákazy včetně následné sociální izolace. A právě ta je pro seniory velmi náročná,“ doplňuje Marcela Krejsová.

Vzhledem k počtu aktuálně nemocných onemocněním COVID-19 v Plzeňském kraji nedoporučili v tuto chvíli odborníci z krajské hygienické stanice a z oblasti zdravotnictví vedení Plzeňského kraje žádná mimořádná opatření. I nadále zůstává povinné nošení roušek ve zdravotnických zařízeních. V tomto týdnu se také zavede nošení roušek a rukavic pro návštěvy v zařízeních sociálních služeb Plzeňského kraje. Zároveň bude návštěvám doporučeno, aby zvážily po návratu ze zahraniční dovolené po dobu dvou týdnů návštěvu zařízení.

V Plzeňském kraji přibyli od úterý další čtyři nakažení. Číslovka se tak ve středu dopoledne prozatím zastavila na 714 případech. Z onemocnění se v našem regionu stále léčí 35 pacientů. Přímo v Plzni je jich 16, dalších 10 nemocných hlásí Klatovy, pozitivní test si v posledních dnech vyslechli i tři lidé na severním Plzeňku. Rokycany mají tři pacienty, Tachovsko dva, jeden je na jižním Plzeňsku. Domažlicko, které bylo nejvíce zasažené už neeviduje ani jednoho nemocného.

Ohodnoť článek

Foto NPK

Štítky COVID-19, koronavirus, statistika, počet nakažených, Plzeňský, nemocnice Plzeňského kraje, karanténa, Marcela Krejsová, Plzeňský kraj, návštěva, infekční onemocnění, ODS, Krajská hygienická stanice, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hygienici vyhodnotili situaci v Plzeňském kraji v souvislosti s covid-19 jako příznivou  |  Koronavirus  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.