Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Počet pacientů s diagnózou covid-19 ubývá, z nemoci se jich léčí už jen 30

Za více jak týden přibyl v kraji pouze jeden případ nákazy koronavirem. První potvrzený případ odhalili hygienici 11. března. Od té doby počet případů vzrostl na 661. Uzdravených už je 631 pacientů. S potvrzenou infekcí zůstává v regionu 30 nemocných.

Podle údajů Krajské hygienické stanice už nejsou žádní nemocní na severním Plzeňsku a Rokycansku. Jeden nakažený zůstává na Tachovsku, tři infikovaní jsou v Plzni. Sedm pacientů hlásí i jižní Plzeňsko a Klatovy. Nejvíce nakažených zůstává na Domažlicku, které koronavirus zasáhl nejvíce. Zde byl covid-19 diagnostikován u 351 nemocných. Zde jich zůstává 23, kteří se s nemocí léčí.

Celkový počet provedených testů se zatím v Plzeňském kraji zastavil na čísle 12 180. Do karantény putovalo od března 2 938 lidí. 46 jich v karanténě zůstává. 16 lidí nemocni podlehlo. V celé republice se koronavirus potvrdil u 10 044 pacientů. V přepočtu na 100.000 obyvatel je Plzeňský kraj pátým nejzasaženějším regionem v zemi.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com / KHS PK

Štítky COVID-19, koronavirus, statistika, počet nakažených, Plzeňský kraj, pacient, Krajská hygienická stanice, Plzeň, okres Tachov, okres Rokycany, Klatovy, okres Domažlice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet pacientů s diagnózou covid-19 ubývá, z nemoci se jich léčí už jen 30  |  Koronavirus  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.