Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Téměř všichni pacienti s diagnózou covid-19 se už uzdravili

Úplně první případ nákazy virem covid-19 v Plzeňském kraji zaznamenali hygienici 11. března. Od té doby počet případů vzrostl na číslo 660. Nové případy přibývají už jen nárazově. Dobrou zprávou je, že uzdraveni jsou už téměř všichni. Z rozhodnutí hygieniků nebo lékařů bylo dosud v kraji testováno 12 060 lidí. Do karantény jich putovalo 2654. Dosud v kraji nákaze podlehlo 16 pacientů.

Na stránkách Krajské hygienické stanice je k dispozici mapka znázorňující počty případů a úmrtí v jednotlivých regionech. Z té je jasně vidět, že epidemie nejvíce zasáhla Domažlicko, kde bylo pozitivně testováno 351 lidí, 332 pacientů se již zotavilo. Domažlicko má také nejvyšší počet obětí. Osm pacientů nákaze podlehlo.

Na Klatovsku hlásí hygienici 92 nakažených a 83 vyléčených pacientů. Třetí nejvyšší čísla nákazy připadl na Plzeň – město. Zde bylo pozitivně testováno 81 pacientů. U 77 potvrdil druhý negativní test, že jsou z nemoci venku. Jeden pacient zemřel.

Tachovsko zaznamenalo 53 případů, 51 zotavených a jednoho mrtvého. Na jižním Plzeňsku evidují hygienici 49 nakažených a 41 uzdravených. Šest lidí s diagnózou covid-19 zemřelo. Severní Plzeňsko eviduje 27 nakažených a 22 plně zotavených pacientů. Nejnižší číslo mají na Rokycansku, kde se koronavirus projevil u sedmi pacientů. Všichni už jsou vyléčeni.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky COVID-19, koronavirus, statistika, počet nakažených, Plzeňský kraj, pacient, infekční onemocnění, Krajská hygienická stanice, okres Domažlice, okres Klatovy, Plzeň, okres Tachov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Téměř všichni pacienti s diagnózou covid-19 se už uzdravili  |  Koronavirus  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.