Počasí dnes13 °C, zítra16 °C
Pondělí 30. září 2024  |  Svátek má Jeroným
Bez reklam

Nové odběrové místo funguje v Rokycanské nemocnici. Jen pro lidi s doporučením

Úderem osmé hodiny ranní zahájí dnes provoz stacionární odběrové místo pro odběr vzorků ke zjištění nákazy koronavirem. V objektu Rokycanské nemocnice. Odborní zdravotníci nemocnice budou odebírat vzorky výhradně osobám doporučeným k odběru Krajskou hygienickou stanicí.

„Všechny ostatní zájemce, kteří nebudou indikováni k odběru, žádáme, aby k odběrovému místu vůbec nechodili. Prostor bude hlídán. Odběrové místo je v zadní části areálu nemocnice. Z Voldušské ulice je příjezd k místu viditelně označen. Žádáme, aby pacienti přijeli k odběru osobním autem,“ informoval mluvčí společnosti Nemocnice Plzeňského kraje Jiří Kokoška.

Odběrové místo bude v provozu od 8:00 hodin do 14.00 hodin. Pacient indikovaný k odběru obdrží od Krajské hygienické stanice potvrzení s termínem a místem, kam se dostaví k odběru. Pokud  pacient není indikován k odběru, bude odmítnut.

„Pokud lidé přijdou pěšky, žádáme, aby měli doprovod a dodržovali při příchodu koridor pro osobní auta. K odběru indikovaní pacienti by v žádném případě neměli využívat hromadnou dopravu a měli by mít na obličeji roušku,“ vysvětlil Kokoška. Na místě zůstane pacient po celou dobu ve voze. 

Do konce týdne budou zprovozněna další odběrová místa v areálech Domažlické, Stodské a Klatovské nemocnice. V úterý a ve středu tam hasiči dokončili instalaci mobilních buněk a stanů určených pro odběry.

Ohodnoť článek

Foto HZSPK

Štítky koronavirus, odběrová místa, nemocnice, krajské nemocnice, Plzeňský, Rokycanská nemocnice, a.s., Krajská hygienická stanice, pacient, Nemocnice Plzeňského kraje, a.s., Klatovská nemocnice, a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nové odběrové místo funguje v Rokycanské nemocnici. Jen pro lidi s doporučením  |  Koronavirus  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.