Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Základny záchranářů v příhraničních oblastech Plzeňského kraje čeká do roku 2023 modernizace za 86 milionů

Radní kraje doporučili ke schválení předfinancování projektu, který má zajistit rekonstrukce a modernizace základen zdravotnické záchranné služby v příhraničních oblastech Plzeňského kraje. Celkové náklady projektu činí 86,25 milionů korun.

„Návratná výpomoc v letošním roce, kterou bude schvalovat červnové krajské zastupitelstvo, je 72,2 milionu korun. V příštím roce se bude v rámci rozpočtu kraje počítat s částkou 20 mil. Kč. V předchozím roce krajská záchranná služba obdržela 14 milionů korun,“ uvedla mluvčí kraje Eva Mertlová.

„V oblasti Tachovska, Domažlic a Klatovska dojde díky projektu k modernizaci základen, jejichž součástí budou také instalace zdrojů elektřiny, instalace kamer a elektronického zabezpečení objektů, pořízení nových sanitních vozidel a přístrojů jako jsou defibrilátory, umělé plicní ventilace nebo přístroje k srdeční resuscitaci,“ vysvětlil na tiskové konferenci náměstek hejtmana pro oblast zdravotnictví Pavel Hais (Piráti).

Ohodnoť článek

Foto ZZSPK

Štítky záchranná služba, rekonstrukce základen, modernizace základen, Pavel Hais, Plzeňský kraj, projekt, Česká pirátská strana, okres Tachov, Domažlice, okres Klatovy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Základny záchranářů v příhraničních oblastech Plzeňského kraje čeká do roku 2023 modernizace za 86 milionů  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.