Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Město Plzeň vyzývá své obyvatele, udělejte 10 000 kroků pro své zdraví

Své obyvatele vyzývá město Plzeň, aby se zapojili do projektu nazvaného Deset tisíc kroků a udělali tak něco pro své fyzické i duševní zdraví. Cílem je podpořit chůzi jako zdravý pohyb, která se z životů lidí pomalu vytrácí, což má často vliv na kondici a zdravotní stav jedince. Historicky první kolo výzvy se uskutečnilo letos v dubnu, akce se zúčastnily bezmála čtyři tisíce lidí z celé České republiky. Ti všichni znovuobjevili kouzlo a přínosy „obyčejné“ chůze. V září se otevřela registrace pro druhou, tentokrát Říjnovou výzvu.

„Chceme vyzvat občany, aby zkusili alespoň občas jízdu v dopravním prostředku vyměnit za chůzi pěšky. Třeba jen z práce domů. Objeví tak mnoho nového i v místech, která znají z auta nebo tramvaje, a udělají přitom i něco pro své zdraví,“ uvedl náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí Michal Vozobule (TOP 09). Hlavním cílem výzvy 10 000 kroků je navrácení chůze mezi každodenní činnosti.

Do výzvy se mohou zapojit i senioři a osoby s vyšším Body Mass Indexem (BMI). Právě tyto dvě skupiny budou bodově zvýhodněny. Účastníci totiž získají za zapsané nachození či naběhané kilometry body, s nimiž mohou soutěžit. Pro soutěžící jsou připraveny zajímavé ceny. Soutěžit mohou jednotlivci i týmy. Registrovat se lze už teď, nejpozději ale do konce září.

Pořadatelem výzvy je spolek Partnerství pro městskou mobilitu, který se zabývá tématem rozvoje udržitelné městské a regionální mobility a zvyšováním kvality veřejných prostranství. Významným spolupořadatelem akce jsou zapojená města a kraje. Plzeň je jedním z nich.

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com

Štítky deset tisíc kroků, zdraví, chůze, výzva, Plzeň, Česko, Michal Vozobule, TOP 09

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město Plzeň vyzývá své obyvatele, udělejte 10 000 kroků pro své zdraví  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.