Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Mírný pokles pozitivně testovaných osob na covid má za uplynulý týden Plzeňský kraj

, aktualizováno 22. ledna 2021, 15:00

Za uplynulý týden přibylo v Plzeňském kraji 2760 případů potvrzených pozitivních testů na koronavirus, což bylo o 194 méně než v předchozím týdnu. Během posledních sedmi dnů zemřelo v regionu 43 lidí s covidem-19, o týden dřív bylo 57 úmrtí. Informuje o tom web ministerstva zdravotnictví.

Za prvních sedm dní nového roku přibylo v kraji 3177 případů, o týden později to bylo 2954 nákaz. Ve čtvrtek přibylo v kraji 448 nových případů, o den dřív přibylo 482 případů. Ve čtvrtek jsou hlášena zatím dvě úmrtí, tento údaj se ale vždy zpětně upřesňuje a je vyšší.

Oproti minulému týdnu je nyní méně volných lůžek pro covidové pacienty v nemocnicích na území Plzeňského kraje. Dnes je v kraji podle ministerstva volných 25 ze 174 lůžek ARO/JIP, pro covidové pacienty není volné žádné z nich, jsou pro další necovidové pacienty. Intenzivních lůžek s umělou plicní ventilací pro pacienty s covidem je v kraji volných ještě sedm ze 44, před týdnem jich bylo volných devět.

Reprofilizovaných standardních lůžek s kyslíkem určených pro nemocné s koronavirem není dnes obsazeno 125 ze 409. Běžných standardních lůžek s kyslíkem není obsazeno 309 z 1278, volná ale nejsou pro covidové pacienty. V kraji není volný ani žádný čtyř přístrojů ECMO na mimotělní okysličování krve.

Ve fakultní nemocnici leží aktuálně 147 pacientů s covidem. Podporu mimotělního oběhu mají čtyři, na plicní ventilaci je 27 pacientů, na lůžkách intenzivní péče leží 41 nemocných. Celkem 101 osob leží na standardních covid lůžkách.

"V nemocnicích Plzeňského kraje jsme se zřejmě dostali za vrchol třetí vlny koronavirové pandemie v našich regionech. Počty  pacientů, kteří se léčí z onemocnění covid-19 v krajských nemocnicích velmi pozvolna klesají. Dnes dopoledne bylo v nemocnicích akutní péče hospitalizováno přibližně 115 covid+ pacientů, z toho 15 na lůžkách intenzivní péče. Počet nemocných zdravotníků stagnuje. Je jich kolem 45," informoval mluvčí nemocnic Jiří Kokoška.  

V Plzeňském kraji je celkem 5453 neuzavřených případů nákazy covid. Nejvíce má město Plzeň (1671), následuje Domažlicko (751), severní Plzeňsko (685), Tachovsko (645), Klatovsko (624), jižní Plzeňko (552) a Rokycansko (525). Od začátku vypuknutí epidemie hlásí hygienici v kraji 40 891 uzdravených osob.   

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje

Štítky COVID-19, koronavirus, statistika, počet nakažených, Plzeňský, covidová lůžka, fakultní nemocnice, Plzeňský kraj, pacient, nemocnice, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mírný pokles pozitivně testovaných osob na covid má za uplynulý týden Plzeňský kraj  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.