Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nemocnice láká pacienty na artroskopické operace kolen i ramen s krátkými čekacími lhůtami

Na artroskopické operace kolen i ramen pod vedením zkušených ortopedů s krátkými čekacími lhůtami láká pacienty Stodská nemocnice. Chirurgické oddělení totiž rozšířilo lékařský tým. Minimálně v nejbližších měsících, než se začne plnit registr čekatelů, budou lhůty na provedení výkonu mimořádně příznivé již v řádech týdnů.

„Pacienti zpravidla trpí bolestmi, otoky, nestabilitou nebo omezeným pohybem kloubu. Příčinou může být úraz, dlouhodobé přetížení nebo degenerativní příčiny, které přicházejí s věkem,“ popisuje lékař Jonáš Kudela, který se artroskopiím věnuje už zhruba 15 let, přičemž významnou část praxe strávil na Ortopedické klinice plzeňské fakultní nemocnice.

Artroskopie je moderní miniinvazivní zákrok, při kterém lékař provádí ošetření kloubu pod kontrolou kamery speciálními operačními nástroji pomocí dvou drobných vstupů a artroskopické sondy. Provádí se na různých kloubech. Nejčastěji ale právě v koleni a rameni.

Ve Stodě ho doplní ale i další ortopedi se zkušenostmi z klinických pracovišť. V nemocnici budou pracovat s novou technikou, kterou pro tento účel pořídilo chirurgické oddělení letos v létě. „Artroskopické operace plánujeme nabízet už delší dobu. Na jižním Plzeňsku ani v nejbližším okolí jako například na Tachovsku či Domažlicku se tyto zákroky nedělají. Lidé tak musí dojíždět jinam a není výjimkou, že na zákrok čekají i několik měsíců,“ říká primář stodské chirurgie David Šmíd s tím, že ve Stodě si nyní mohou čekání na zákrok významně zkrátit.

„Pokud je již pacient k artroskopickému zákroku indikovaný, může se už nyní u nás registrovat a my jej v co nejkratším termínu zařadíme do operačního programu. Pacienti mě buď mohou kontaktovat mailem nebo přijít do traumatologické poradny, případně do mé primářské poradny,“ doplňuje Šmíd. „Pokud zatím indikováni nejsou, ale mají potíže s klouby a chtějí je řešit, pak pro ně začne fungovat artroskopická poradna od října, a to každé úterý,“ dodává mluvčí krajských nemocnic Jiří Kokoška.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto NPK, Stodská nemocnice

Štítky Stodská nemocnice, artroskopické operace, operace kolena, operace ramen, chirurgie, pacient, kloub, Stodská nemocnice, a.s., Fakultní nemocnice Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice láká pacienty na artroskopické operace kolen i ramen s krátkými čekacími lhůtami  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.