Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na plzeňské univerzitě startuje série doučovacích kempů pro žáky základních škol

Série letních doučovacích kempů začíná na Západočeské univerzitě v Plzni (ZČU) už v pondělí a zaměří se na výuku angličtiny dětí od šesti do patnácti let. Kurzy jsou zdarma a jejich cílem je hlavně podpořit žáky ze sociálně slabších rodin, kterým distanční výuka zhoršila přístup ke vzdělání.

„Doučovací kempy jsou prioritně zaměřeny na žáky ze sociálně slabších rodin, kteří měli v uplynulém školním roce ztížený přístup ke vzdělání. Cílem tedy je, aby děti dohnaly látku, kterou třeba během distanční výuky nestihly, nepochopily nebo neprocvičovaly, tak aby do nového školního roku nastupovali bez hendikepu z období online výuky,“ vysvětluje Pavla Hrabačková z Informačního a poradenského centra ZČU.

„V kampusu Západočeské univerzity se uskuteční celkem čtyři týdenní kurzy angličtiny, z nichž první dva zahájíme v pondělí 2. srpna a další dva o týden později, v pondělí 9. srpna,“ říká Daniela Kopřivová z Ústavu jazykové přípravy. Do každého kurzu nastoupí 15 dětí, což je také maximální kapacita. V každé skupině žáci absolvují celkem 40 vyučovacích hodin.

Kurzy jsou zdarma a dětem je hrazené také stravování i výukové materiály. „Lektoři, jimiž budou kvalifikované vyučující a studentky pedagogické fakulty, zohlední aktuální potřeby dětí s procvičením a doučením anglického jazyka,“ přibližuje mluvčí univerzity Šárka Stará.

Kromě jazykových doučovacích kempů pořádá ZČU také všeobecně zaměřené kurzy. Děti už mají za sebou dva týdenní bloky češtiny od 13 do 15 let a jeden kurz pro žáky prvního stupně ZŠ, který zahrnoval hlavně češtinu, matematiku a prvouku. V týdnu od 2. srpna se bude konat také doučovací kemp pro sluchově postižené děti ve věku od 13 do 15 let. 

„Oslovovali jsme především nízkoprahová zařízení, azylové domy nebo školy, o nichž víme, že mají větší podíl žáků ze sociálně slabších rodin nebo dětí se speciálními vzdělávacími potřebami,“ dodává Hrabačková. Doučování tak navštěvují například děti se zrakovým postižením, s duševním onemocněním nebo děti, pro něž není čeština mateřským jazykem. Během tří týdnů se na všeobecně zaměřených doučovacích kurzech vystřídá celkem přes 90 žáků základních škol.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Západočeské muzeum v Plzni

Štítky vzdělání, ZČU, doučování, kurzy, jazykové kempy, čeština, Západočeská univerzita v Plzni, angličtina, rodina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na plzeňské univerzitě startuje série doučovacích kempů pro žáky základních škol  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.