Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Žáci umělecké školy si pro vysvědčení půjdou k výdejnímu okénku

S originálním nápadem přišli na Základní umělecké škole Trnka v Plzni. Děti z prezenční i online výuky si mohou přijít k výdejnímu okénku pro vysvědčení. Jelikož se jedná o výtvarně zaměřenou školu, tak je okénko ze starého orazového rámu, který zdobí barevné žárovky a záclonka. Fungovat bude do pátku.

„Každý pedagog pozve své žáky na určitý čas, aby dodržel bezpečnostní opatření proti šíření koronaviru. Osobní vyzvednutí je dobrovolné a na děti bude kromě vysvědčení čekat slovní hodnocení a malý dárkový balíček, v němž najde to, co mu doma k tvorbě chybí," uvedla mluvčí školy Daniela Vítová.

Online výuka začala na ZUŠ už na jaře, v distanční výuce pokračuje ve výtvarném a dramatickém oboru. Během podzimu připravili učitelé dvě videostudia, která vysílají pro šest skupin žáků. Online výuka funguje dobře, osobní kontakt podle učitelů ale stejně nic nenahradí.

„Hledali jsme možnost, jak děti v jejich další tvorbě povzbudit a zároveň dodržet všechna protiepidemická opatření. Vždycky nás bavily happeningy a věříme, že naše obdoba restauračního okénka děti i rodiče pobaví a potěší," řekla ředitelka ZUŠ Daša Nesvedová.

Soukromá škola funguje od roku 2002 na Doubravce. Kromě kresby, malby, grafiky a keramiky se také věnuje animační tvorbě. ZUŠ Trnka se také může pochlubit více než 90 procentní úspěšností v přijetí absolventů na střední i umělecké vysoké školy.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto MO Plzeň 4

Štítky škola, vysvědčení, Plzeň, ZUŠ Trnka, výdejní okénko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žáci umělecké školy si pro vysvědčení půjdou k výdejnímu okénku  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.