Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Výuku etikety a společenského chování zajišťuje město Plzeň pro žáky svých základních škol

Výuku etikety zajišťuje město Plzeň pro děti ve svých základních školách ve školním roce 2022/2023. Vyučuje se podle metodického materiálu Etiketa pro děti a výuku zajišťuje městské zařízení Krašovská aktivity centrum. Plzeň za projekt Etiketa do škol zaplatí přes jeden milion korun.

„Základy etikety se vyučují ve všech třetích ročnících plzeňských základních škol během celého školního roku. Žáci se v průběhu čtyř vyučovacích hodin poutavým způsobem seznámí s pravidly společenského chování v rámci předmětu Společenská výchova. Pro letošní rok je v rozpočtu výše uvedeného odboru připraveno na úhradu projektu 530 tisíc korun. Stejná částka je blokována i pro rok 2023,“ uvedla Lucie Kantorová (ANO), náměstkyně primátora pro oblast školství.

Výuka etikety v základních školách v Plzni se odvíjí od nové knihy Etiketa pro děti, kterou v květnu vydalo Krašovská aktivity centrum. Její autorkou je Ilona Křižková, garanty jsou popularizátor společenské etikety Ladislav Špaček, herec Jan Čenský a módní poradkyně a lektorka Lenka Bernardes. Publikace je určena nejen rodičům a dětem, ale také pedagogům a školským pracovníkům. Právě oni ji nyní využijí při výuce v rámci nového projektu.

Samotná výuka je rozdělena do čtyř bloků nazvaných umíme se zdravit, umíme se k sobě chovat, umíme se oblékat a umíme se stravovat. Knížka obsahuje také rady, tipy a vychytávky, jak děti vést ke správnému chování, její součástí jsou i různé piktogramy, doplňovačky a pomůcky k vyučování.

Ohodnoť článek

Foto Krasovska.cz

Štítky Etiketa pro děti, výuka etikety, základní školy, společenské chování, etiketa, Plzeň, základní škola, projekt, ANO 2011, Ladislav Špaček, Jan Čenský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výuku etikety a společenského chování zajišťuje město Plzeň pro žáky svých základních škol  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.