Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Dva kamarády, horolezce a manažery světově proslulé šumavské firmy srazil a usmrtil řidič automobilu

, aktualizováno 26. srpna 2022, 0:00

Obrovský smutek zavládl v Sušici. Při tragické nehodě v Adršpachu totiž zahynuli dva nejvýše postavení členové vedení světoznámé firmy High Point, vyrábějící právě v Sušici outdoorové oblečení. Manažery, kamarády a uznávané horolezce Zikmunda Schwarzkopfa mladšího a Matěje Molcara srazil automobil, který z místa nehody ujel.

„S obrovskou bolestí na srdci oznamujeme všem našim zákazníkům, přátelům a obchodním partnerům, že v pondělí 22. srpna ve večerních hodinách tragicky zahynuli v Adršpachu naši šéfové, kolegové a nejbližší kamarádi Zikmund Schwarzkopf mladší a Matěj Molcar. Oba se jako chodci stali účastníky dopravní nehody jejíž následky nepřežili. V tuto chvíli bychom vás chtěli zdvořile požádat o čas a trpělivost,“ informovala firma High Point o tragédii na svém webu.

Viníkem nehody je osmatřicetiletý muž, který oba chodce srazil u horního parkoviště v Adršpachu. Z místa nehody ujel, aniž by se pokusil poskytnout první pomoc. Policisté ho během několika hodin dopadli. „Jeden z mužů svým zraněním na místě podlehl, druhý zemřel při leteckém transportu do nemocnice,“ uvedla policejní mluvčí Lucie Konečná. Viník nehody byl obviněn z usmrcení z nedbalosti a neposkytnutí pomoci, za což mu hrozí až pět let za mřížemi. Řidič skončil ve vazbě. Podle mluvčí byl už v roce 2017 tento muž uznán vinným za protiprávní jednání v dopravě, jednalo se o usmrcení z nedbalosti. 

Vyhlášenou sušickou firmu High Point založil známý horolezec a milovník outdoorových aktivit Zikmund Schwarzkopf starší. Navázal na své předky, kteří v Sušici v roce 1916 vybudovali úspěšnou firmu na výrobu bot. High Point vyrábí své outdoorové oblečení výhradně v Česku a v Sušici. Používají ty nejlepší technické materiály s mimořádnými vlastnostmi a nejmodernější technologie a tomu samozřejmě odpovídá i cena.

Truchlí i nejslavnější český horolezec

Propagátorem a hlavní tváří značky je i jeden z nejslavnějších světových horolezců Radek Jaroš, který na vývoji oblečení spolupracoval s vedením firmy. Horolezec, který zdolal všech 14 osmitisícovek a dosáhl i titulu Koruna světa, měl tento týden trávit společně s kamarády Zikmundem a Matějem lezením po skalách právě v Adršpachu. Z důvodu pracovního zaneprázdnění ale svůj příjezd odložil, což mu možná zachránilo život. 

„Jsou věci které nevrátíte. Hodiny, dny, chvíle, ale především život...Jako horolezec, vodák, řidič a člověk vím, že se pohybuju na hraně rizika. Zároveň vím že od okamžiku kdy se člověk narodí mu hrozí že umře. Bohužel někdo dřív, jiný později. A každá smrt je bolestivá ztráta především pro ty co tady zůstávají dál. Zikmund Schwarzkopf a Matěj Molcar z firmy High Point byli moji partneři, ale především kamarádi. Tento týden jsme měli být společně opět v Adršpachu. Píšu knihu, tak jsem to nestíhal na celý týden. V noci se tam odehrála tragédie, kdy je srazilo auto a oba zemřeli. Kluci, budete nám chybět,“ napsal Radek Jaroš na svém facebookovém profilu.

Zprava: Zikmund Schwarzkopf mladší, Radek Jaroš, Zikmund Schwarzkopf starší.
 

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto High Point, Radek Jaroš

Štítky tragická nehoda, manažeři High Point, smrt horolezců, řidič usmrtil chodce, Zikmund Schwarzkopf mladší, Matěj Molcar, horolezec, Henkel AG & Co. KGaA, Sušice, Adršpach, oblečení, Radek Jaroš, Lucie Konečná, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

IVAN FILIPEC

Ten, kdo zabije autem, by měl prodělat důkladný psychologický test a pokud má agresivní sklony - už nikdy řidičák. Pokud ho chytnou za volantem, zabavit auto.Dnes má řidičák kde kdo, předjížději na plné před horizontem a podobné excesy.

Pátek, 26. srpna 2022, 14:10Odpovědět

Dva kamarády, horolezce a manažery světově proslulé šumavské firmy srazil a usmrtil řidič automobilu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.